92 – Halo (11/366)

halo.
Jag trodde inte att jag skulle lyckas få till en bild med halofenomenet. För mig innebar halo enbart den varianten när det bildas en ring eller en båge runt solen. Ordet betyder ju faktiskt också cirkel. Nu har jag i alla fall läst på, genom en länk till SMHI från Beppan, och insett att jag fotat ganska många halos genom åren, särskilt den sort som kallas för vertikalpelare. Man lär sig en hel del genom att läsa andras bloggar.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Var med du också!

16 reaktioner till “92 – Halo (11/366)

  1. Vilken snygg bild! Härligt att du lyckades med halon. På trettondagen hade vi ett fenomen här i Härnösand med solen och något som såg ut som två sidosolar. Jag missade tyvärr det, men fick veta att även det var någon form av halo. Hoppas att man får se det någon gång iallafall.

    Gillad av 1 person

  2. Det var länge sedan jag var inne och läste din blogg! Jag gillar också fotoutmaningar och har varit med på några genom åren. Att satsa ett helt år har känts lite för ”stort” för mig, men jag tycker att det är jätteroligt att se andras vackra alster. Tack för att du delar med dig.

    Gillad av 1 person

  3. Absolut, själv har jag noll koll på det, men du fick en bra vinkel på vinterbilden, snyggt. Tänkte på din kommentar om London, nu blev jag lite nyfiken faktiskt. Det skulle vara kul att se dom i perukerna.
    Men samtidigt så är det det som är så roligt med den staden, hur udda intressen man än har så finns det där.
    Det här är nog det mest udda jag gjort där, då var jag ju inte där för min egen skull egentligen, men det var en trevlig kväll faktiskt.
    http://kajsalisa.com/2014/09/02/kajsalisa-flummar-runt-i-london-del-8/

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.