270 – Skott (27/366)

skott ps

Samma antika slaglåspistol som på fotot med pistolsmynningen. Det är spännande med gamla saker som har en egen historia. Den här har, som jag berättade tidigare, tillhört den svenska adeln och tillverkades i Eskilstuna på 1800-talet. Och så en hel ask full med skott. Som litet rekvisita för fotot lånade jag en gammal väska och utanför stod en rostig mjölkkanna.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

16 reaktioner till “270 – Skott (27/366)

 1. Åhh.. vilken läcker bild och så snyggt du arrangerat alla detaljer. Ser helt naturligt ut som om du bara råkat springa på ett redan färdigt fotomotiv :-) Visst är det något speciellt med gamla ting som bär sin ofta okända historia. Gillar verkligen bilden och din tolkning av temat. Skott får mig och säkert många andra att tänka på växter ;-)

  Gillad av 1 person

 2. Men så coolt. Det är så spännande med gamla ting. Oftast så har dom en spännande historia bakom sig. Jag brukar försöka se antikrundan på TV och när dom var i stan i höstas så passade jag och syrran på att vara med i kön. Vi hade tagit med lite av varje och en del saker som pappa ville ha värde på. En spännande upplevelse som jag sen fick återuppleva på TV’n. Vips så var syrran och jag med i bild. Det kändes lite jobbigt men ändå lite skoj… Ha en bra helg :)

  Gillad av 1 person

  1. Ja, ovanligt numera, men vanligare på 1800-talet :) Fascinerande hur snabbt utvecklingen gått i vårt land, när man tänker på det. Och kul att det finns saker bevarade från andra tider.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.