Bokbloggsjerka v. 5 – Fiktiva vänner

I bokbloggsjerkan ställer Annika denna vecka frågan: Vilka topp 5 fiktiva karaktärer önskar du vore dina bästa vänner (böcker/film/tv)?

  1. Skeeter i boken ”Niceville”
  2. Zeb Macahan i tv-serien ”Familjen Macahan”
  3. Halim i boken ”Ett öga rött”
  4. Sherlock Holmes i filmen med samma namn, med Robert Downey Jr
  5. Cameron Tucker i tv-serien ”Modern Family”

Skeeter och jag skulle ha mycket gemensamt. Samma intresse för mänskliga rättigheter, samma skrivlust, samma allvar, samma oräddhet för vad omgivningen skall tänka, samma ointresse för att behaga. Jag tror att Skeeter och jag hade fungerat perfekt som både vänner och kollegor, och vi hade kunnat arbeta tillsammans för att bekämpa orättvisor.

I Zeb skulle man ha en pålitlig hårding till vän, som skulle ställa upp alla lägen. Och så mycket spännande han skulle ha att berätta, och kanske skulle man våga följa med på något strapatsrikt äventyr till häst! Han i sin tur skulle uppskatta att komma hem till oss, till ett tryggt familjeliv där han skulle bli väl omhändertagen med lagad mat och bekvämligheter. Men han skulle nog bli uttråkad ganska snart ;)

Halim, som är så säker på att han har genomskådat Integrationsplanen och som har som mål att bli ”Sveriges mäktigaste revolutionsblatte, en tankesultan”. För att verkligen förstå Integrationsplanen, och för att bli mer harmonisk och känna sig som en del av det samhälle han lever i, skulle han behöva umgås även med infödda svenskar, till exempel mig. Han är nog en bra kille, men behöver bli betydligt mindre rasistisk och inse att världen inte är antingen svart eller vit, utan en blandning. Han skulle definitivt behöva fler vuxna förebilder.

Hur intellektuellt stimulerande och samtidigt otroligt spännande skulle det inte vara att vara vän med Sherlock Holmes! Och då tänker jag på Robert Downey Jr som Sherlock Holmes, eftersom jag gillar humorn och glimten i ögat. Sherlock skulle få mig att förstå, att små händelser som jag knappt reflekterat över, egentligen är pusselbitar i något mycket större… Litet svårt skulle det nog bli att vara riktiga vänner, med tanke på hans bestämda syn på känslor i förhållande till logik: ”whatever is emotional is opposed to that true cold reason which I place above all things”.

Min favorit i Modern Family; Cameron Tucker. Den homosexuelle, överviktige, neurotiske och otroligt rolige och utflippade Cam. Jag skulle ha roligt från första sekunden och skratta hela tiden. Om samtalen med Sherlock skulle vara strikt logiska och faktamässiga, skulle samtalen med Cameron vara raka motsatsen, helt och hållet baserade på känslor, och variationen skulle bli perfekt!
.

jerka11

Här finns många fler som bloggat på samma tema, klicka in och hoppa runt bland spännande bokbloggar!

 

13 thoughts on “Bokbloggsjerka v. 5 – Fiktiva vänner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.