69 – Fobi (38/366)

gurkan 1

Enligt Jackie skulle det ha passat bättre med temat ”efterlängtad”, men eftersom det är jag som är med i fotoutmaningen så får det bli ”‘fobi”. Jag har så svårt för fötterna på råttor och liknande djur. Jag har till och med svårt för ekorrar, eftersom de har råttfötter.

Men Jackie ville så gärna ha marsvin, och när jag såg dem första gången blev jag helt såld. Att hålla i dem, och tvinga mig att känna deras fötter mot mina händer, är bästa behandlingen mot min fobi, den blir mindre och mindre för varje dag. Och det hjälper förstås att de är så otroligt söta, personliga och har så gulliga läten och beteenden. Det här är förresten ”Gurkan”. Bilder kommer även på ”Brownie” framöver.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

18 thoughts on “69 – Fobi (38/366)

 1. Du fick till en passande bakgrund :) Sen bokrean, köpte faktiskt några biografier över spännande personer. Dels två band om Winston Churchill, en man som inte alltid genom historien var så framgångsrik som man oftast tror. Besökte Churchill War room under min senaste Londonresa därifrån dom styrde landet under kriget, en bunker i närheten av Houses of Parlament.
  Sen en om Per G Gyllenhammar. Vi skulle nog behöva fler av hans kaliber i företagsledningarna.

  Liked by 1 person

  1. Spännande! Det skulle vara intressant att se den bunkern. Sant, det är som om vi vill att människor skall vara antingen enbart bra eller enbart dåliga, som Churchill, som blir enbart lovordad. PG hade väl också sina sämre sidor, men jag får intrycket att det var stabilare och mer moral på hans tid. Intressanta böcker!

   Gilla

 2. Vilket foto! Alltså ärligt talat så skulle jag aldrig skaffa marsvin eller hamstrar eller nå’t annat pälsdjur. Bara att ta i pälsdjur (det gäller förresten fåglar också för min del) får mig att få ståpäls – fast tvärtom alltså.

  Tycker du är otroligt duktig på att ”vänja” dig mot ”Gurkan”, som inte alls ser ut som en gurka förresten.

  Liked by 1 person

 3. Så fin bild på eran fina råtta, nej, jag menar marsvin. ;) Jag hade nästan kunnat kopiera texten till vår hamster, men det är svansen jag tycker är läbbig. Hamstrar har inte den långa svansen och jag är också såld. Vilken tur att vi har barn som hjälper oss att övervinna fobier! <3

  Liked by 1 person

  1. Ja, det är tur :) Stämmer, det är svansen också för min del… Men marsvin och hamstrar har ju ingen sådan som råttor och möss har, tack och lov. Där går nog gränsen för fobier jag kan övervinna.

   Gilla

 4. Svar på din fråga om fåren. Vi bor på landet bland en massa djur men själva har vi bara en katt. Fåren går i en hage i närheten av mitt jobb så jag vet faktiskt inte vad det är för ras, men jag tror det är någon lantras. :)

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.