Fyndat på bokrean

bokrea

Vi läser allihop mycket i vår familj, men när jag klickade runt bland reaböckerna hittade jag inte så mycket som var intressant, tyvärr. Kanske för att vi köpt en hel del böcker innan bokrean.

Några böcker köpte jag till ordinarie pris. Till exempel ”Vem som helst utom Ivy Pocket”, som fått så bra omdömen i flera bokbloggar. Den skall våra tjejer  få läsa som högläsningsbok, om de gillar den. ”Jag lät dig gå” och ”Domaren” är två andra böcker som verkar väldigt tänkvärda och inte så förutsägbara. Det skall bli spännande att läsa dem.

Till nedsatt pris kompletterade jag med de två avslutande böckerna i trilogin om Maj från Örnsköldsvik; ”Sörja för de sina” och ”Liv till varje pris”. En berättelse om anpassning, överlevnad och klass, som sträcker sig från slutet av 1930-talet fram till 1960-talet, när det svenska välfärdssamhället växte fram. Den sista delen i trilogin fick Augustpriset. Bara 69 kronor styck, det tycker jag är riktiga fynd!

”Mera Vego” och ”Kärnfrisk familj – så gör du. Livsstil utan socker, stress och kemikalier” är sådana böcker som jag gillar. Böcker om mat och hälsa. För att jämna ut det sunda litet, så köpte jag även Roy Fares bok ”United States of Cakes: bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten”. Inte ens 90 kr styck för så fina och fullmatade böcker. Det är nästan så jag tycker synd om författarna, när deras böcker vräks bort på det sättet.

Åsa Hellbergs bok ”Toscana tur och retur” har jag inte så stora förhoppningar om. Jag tror den är litet för lättsam för min smak, men tre saker gjorde att jag ändå måste ge den en chans: den handlar om 1) två medelålders kvinnor, 2) en motorcykel och 3) ett slott i Italien.

Vilka är era bästa fynd på bokrean? Är det någon bok jag missat?

 

10 thoughts on “Fyndat på bokrean

  1. Jag vill också ha Roy Fares bok, hmm men vi kommer få en supertuff måna och avgiften till Fristadsträffen går före. Sen finns det några pocketböcker jag vill läsa så jag tror de får gå före också.

    Liked by 1 person

    1. Och jag tittade just igenom en katalog med vårens nya böcker… böcker man vill läsa tar ju aldrig slut… :o Men man behöver inte få panik för att man inte handlar på rean, de flesta böcker finns ju som pocket även efter bokrean, och innehållet är ju detsamma. Så du skall till Fristadsträffen, det blir helt säkert jättekul!

      Gilla

  2. Vi passade på i eftermiddags när kaoset efter sjukhusbesöket hade lagt sig. Jag var ute efter Livet efter dig, fick även med mig ngn av Lucy Dillons böcker – har en riktigt bokmalskollega som gillar hennes böcker. Barnen valde själva lite blandat, med ngn av Kristina Ohlson iaf… Men jag fick även med mig en som handlade om Sveriges sevärdheter/besöksmål…. Kan nog vara en bra grund för lite semesterturer (fototurer 😉). Jag är väldigt mainstream inser jag… ☺️

    Liked by 1 person

  3. Du och jag/vi var nog inte ute efter samma ”genre” om man säger så. Jag läser mest deckare och är fullt medveten om att jag borde ”bredda” mig en aning. Maken gillar mest faktaböcker eller historiska verk. Det är han som står för allmänbildningen i vår familj;-)

    Var också på bokrean och vi fyndade två böcker (till att börja med):

    1001 armbandsur från 1925 till idag

    Classic cameras (maken samlar på gamla kameror).

    PS. Tror inte att du behöver tycka synd om författarna när fina böcker reas ut på det sättet. Efter att ha jobbat på ett förlag så vet jag att författarna får en viss royalty (15-25 procent) för antalet sålda böcker. I mitt fall var det dock fackböcker. Å böcker som säljs på rea nu är speciellt tryckta för just rea, dvs. de har till exempel sämre papperskvalitet, vilket gemene man normalt inte märker. DS.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.