107 – Hårresande (66/366)

konst

Jackie inspirerades av ett visst konstverk när vi var på Thielska Galleriet i helgen, nämligen Edvard Munchs Skriet. Som tur är, måste jag ändå säga, är hennes ansiktsuttryck inte lika kusligt som på den tavlan. Jag tyckte att hennes min kunde passa in på temat hårresande, särskilt som håret på luvan faktiskt också ser ut att reagera med förskräckelse ;)

En av de största samlingarna av Edvard Munchs verk utanför Norge finns just på Thielska Galleriet på Djurgården i Stockholm. Det var roligt att se den tavlan och flera andra av Edvard Munch, men jag är inte så förtjust i så dystra målningar, ju äldre jag blir desto bättre gillar jag konst och annat som man blir glad av. Som tur var fanns det en hel del sådan konst också att titta på.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

14 reaktioner till “107 – Hårresande (66/366)

  1. Underbar bild av en riktig skönhet! Vi jobbade om Picasso idag på skolan och målade väldigt konstiga bilder efteråt från hans ”groteska tid”. Det var uppskattat och kul, men jag håller med dig om att gladbilder som den här gör något inuti en. Kanonbra tolkning!!!

    Gillad av 1 person

  2. Vilken fantastisk bild på fina Jackie så långt från Edvard Munchs Skriet. Den här utstrålar en lite dold glädje som kan utläsas i de pigga ögonen. En kul och fyndig tolkning av temat.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.