222 – Packat och klart (70/366)

packning

Så här såg det ut i lördags när jag skulle på scrappträff med några vänner. En IKEA-kasse, en verktygsväska från Clas Ohlson och en kameraväska… Inte så proffsigt, men jag gillar min nya kameraväska, som ser ut som en helt vanlig väska, men där kameran ligger säkert.
.

Alltsammans började med att jag ville göra ett sådant där första-året-album till Isabella, men tyckte att de förtryckta albumen var för trista. Jag googlade runt och upptäckte det som kallas scrapbooking. Mina fotoalbum var väl litet åt det hållet redan; jag satte in foton, skrev texter och klistrade in biljetter, kartor och annat som hade med bilderna att göra. Men det här var ju mycket roligare med allt fint material som finns.

Jag gör kort ibland och jag gör dekorerade albumsidor, men varken jag eller de inbitna scrapparna skulle kalla mig för scrappare. Jag pysslar otroligt sällan, jag har för dåligt tålamod för att orka skapa egna blommor och annat att dekorera med och mitt material är säkert fem-tio år gammalt. De riktiga scrapparna hänger med i trenderna, som svänger precis lika snabbt som modet i övrigt, och köper nytt material åtminstone varje vår och höst i samband med de stora scrapbookingmässorna i USA. Det anordnas scrappträffar, både offentliga som vem som helst kan anmäla sig till och privata. Många reser land och rike kring för att scrappa en hel helg med likasinnade och det hålls kurser av duktiga amerikanskor. Scrapbooking har blivit väldigt stort. På senaste Scrap & Pearl Event var det fler än 1000 deltagare i Globen. Själv scrappar jag enbart hemma eller på privata träffar. Jag packar inte heller som en scrappare… ;)
.

scrapväska

Är man en riktig scrappare äger man minst en sådan här, plus ett antal ytterligare väskor och lådor för allt man kan behöva. Ett problem är att man inte kan samåka fler än max tre stycken till en scrappträff, det finns inte plats i bilen för packning till fler än så.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

8 thoughts on “222 – Packat och klart (70/366)

 1. Sååå kul att träffas och scrappa! Jag har scrappat egna böcker till tjejerna och det är jag extra glad över nu när jag ser deras glädje när de bläddrar i pärmarna. Supersnygg kameraväska också. Jag googlade och hittade den. Smarta fack inuti också. Blur något att önska i present i sommar. 😊 Har ju blivit några kameragrejer senaste åren. 😉

  Liked by 1 person

 2. Okej jag har en scrapväska, mellanstor och en liten för saxar och lite verktyg men sedan måste jag ha med en till väska/pappkasse så det blir ungefär som dej ändå…min scrapväska köpte jag när jag var på scrapträff i USA så det vart en scrapväska att packa det jag köpte i plsu att de behövde skicka en kartong…men det var ju 8 år sen. Alla har inte så flott.

  Liked by 1 person

  1. Ja, det är den vita som är kameraväska. Jag är jättenöjd med den. Nu behöver jag inte vara orolig för att kameran skall få en smäll när jag har den med mig. Och så ser den inte ut som en kameraväska, det tycker jag är ett plus om man vill ha kamera med sig om man någon gång klär sig litet finare. Händer visserligen alldeles för sällan ;)

   Gilla

   1. Väskan är supersnygg, just det att den inte ser ut som en kamera väska är stort plus, speciellt då man reser. Ha du köpt den på nätet eller i en fotoaffär?

    Liked by 1 person

  2. Jag hittade den på nätet, på en norsk sida som jag inte minns namnet på nu. Väskan heter i alla fall Brownlee från serien Kelly Moore. När jag köpte min väska var det nedsatt pris, och det fanns bara den här färgen att välja på. Annars finns det samma modell i väldigt mycket mer praktiska färger också.

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.