12 – Avverkat (71/366)

franska 3

När man tycker att man borde läsa facklitteratur som har med sin avhandling att göra, istället för skönlitteratur, då känns det som att äta godis i smyg när man ändå börjar läsa en roman. Förbjuden njutning. Tidskrifter är däremot ok att läsa eftersom de inte tar lika mycket tid, och man kan inbilla sig att de passar bättre att läsa än böcker vid de tillfällen då man bara har kortare stunder över.

Efter många år med den inställningen blev jag till slut irriterad på mig själv, och bestämde att mitt mål för i år och för all framtid är att bli en klokare människa. Ett steg i den riktningen är att även läsa skönlitterära böcker. Hittills i år har jag avverkat 12 stycken. Jag har läst när jag väntat på bilen på verkstaden, jag har läst samtidigt som jag ätit lunch, jag har läst när jag väntat på barnen på spellektioner och på danslektioner och när jag väntat på dem vid skolan, jag har till och med läst när jag cyklat på träningscykel på gymmet.

De senaste veckorna har inte tillfällena till läsning varit lika många, men i påsk tänker jag läsa så mycket jag hinner!

Jag har förresten läst en så intressant bok om synen på barn och barnuppfostran i USA respektive Frankrike. Jag skall berätta mer om den i ett inlägg i bloggen någon av de närmaste dagarna.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

20 thoughts on “12 – Avverkat (71/366)

  1. Det gör jag också, men är periodare av läsning precis som du. Jag har bara läst några skönlitterära böcker per år de senaste åren, men när jag sätter igång har jag en förmåga att gå all in, på gott och ont ;) Nu är jag helt fast och ser fram mot alla små stunder som dyker upp under dagen då jag kan få läsa vidare i den bok jag håller på med! Just nu ”Springfloden”, den som går på SVT på söndagskvällarna. Blir det någon påskläsning för dig?

   Liked by 1 person

   1. Jag gillar böcker man blir på bra humör av eller lite bitterljuva böcker. Kan tipsa om ”Morgon i Jenin”, ”Vindens skugga” (den första av tre), ”Katedralen vid havet”, ”Don peregrino”. Listan kan göras lång! :) Jag kommer sällan ihåg författaren. Nu under påsken så köpte jag en bok på bokrean ”Handen på hjärtat”, vi får se vad det är för något.

    Liked by 1 person

 1. Intressant läsning här och en väldigt vackert arrangerad bild med ett härligt ljus plus en klockren och genomtänkt tolkning av temat !!
  Visst ska man unna sig ”förbjuden njutning”, för visst är det en njutning med skönlitteratur då man inte behöver koncentrera sig annat än på själva handlingen och man sveps ofta in i en helt annan värld. De där förbuden skapar man nog oftast själv. Fackböcker läser jag sällan, ja förutom allt om min kamera och fotografering :-) Men har man en avhandling framför sig som du är det naturligtvis en annan sak.
  Gillar ditt mål att för all framtid bli en klokare människa. Tycker du verkar vara väldigt klok och intellektuell redan nu så hur ska detta sluta ;-)

  Gilla

 2. Facklitteratur har aldrig varit min grej – ungefär som att läsa instruktionsböcker. Men åt andra sidan har jag aldrig doktorerad heller om man säger så.

  Gilla

  1. Jag tycker inte att det är trist med facklitteratur, men det är skönt att kunna läsa en vanlig roman som omväxling, och bara glida med i handlingen utan att behöva vara vaken och alert precis hela tiden. Instruktionsböcker däremot, nej det är inte min grej.

   Gilla

  1. Ja, visst är det härligt med böcker! Jag har upptäckt en del bokbloggar där bloggarna får recensionsexemplar av förlagen. I de bloggarna får man många bra tips om böcker som man kanske inte hade valt själv och som ger omväxling.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s