Helgbilden v. 11 – Scrappträff

sisters

Det var väl ingen som hade trott att jag skulle scrappa något på vår scrappträff i går, men jag hann med tre layouter! Och då blev det ändå mycket prat och skratt som vanligt, och pauser för fika, lunch och middag.  Skillnaden är att när vi är hos mig har jag svårt att släppa värdinnerollen, så jag ägnar mig mest åt att vara social och scrappar sällan något alls. Nästa träff är hos Jessica, så jag räknar med att få mycket scrappat då också!

Den här layouten blev klar väldigt snabbt. En brun chipboardslinga som jag kladdade på vit gesso, en liten uggla av resin från Ingvild Bolme, Primablommor och faktiskt en Magdasblomma också *nostalgi* och ett litet spetsband. Jag hade skurit till och placerat en handfull papper under fotot så att det såg grafiskt snyggt ut. Jobbet jag lade ned på det var ju ganska onödigt, papperen försvann nästan helt under alla blommor ;)
.

wild thing

Många har en speciell scrappstil som gör att man kan se vem som scrappat ett visst alster. Jag tror inte att jag har det. Dels gillar jag att variera mig, dels scrappar jag så litet så jag hinner aldrig fastna för en viss stil. Den här layouten med Jackie blev väldigt clean & simple, men jag gillar den. Jag kanske skriver något om bilden till höger om fotot, vi får se.
.

shelly och Bella

I bilen på väg till Annika, som höll i scrappträffen, fick jag en idé om hur jag ville scrappa en layout. Det blev inte som jag föreställt mig, men jag kladdade på med gelatos och gesso, och sprayade med olika färger. Det var rätt så kul, men jag gillar nog clean & simple bättre.

liten_logga_helgbilden

Fler helgbilder finns här!

34 reaktioner till “Helgbilden v. 11 – Scrappträff

 1. Riktigt fint :) Härlig talang! Min far var dekoratör i unga år, så han gjorde en del sånt här på beställning när jag var liten… Jag var med och färglade några större motiv… Nu var det väl lite mer skylt aktivt… men påminner lite… Spännande detaljer du plockat fram.

  Gilla

 2. Intressant det där med scrapping. Jag som gillar fotografering, layout och design är totalt ointresserad av att ösa på med allt det där materialet som scrappare har. Men jag ser ju hur du och några av mina vänner är helt galna i det! Fascinerades över väskorna med material som en av mina väninnor har.

  Gillad av 1 person

  1. Jag scrappar inte heller särskilt ofta, men varje gång jag tar fram grejerna och gör det, tänker jag att jag skall göra det oftare :) Träffarna är jättemysiga med pyssel, prat och en massa gott att äta

   Gilla

 3. För mig är detta ett orört område…läckert med bild och typsnitt….men allt material. Har ni en stor scrappbooks-väska med till dessa träffar?
  Svar; blobbmönstert på det tejpade tyget är tryckt med chokladfärgen vid sidan om.
  :-)
  Kiki

  Gillad av 1 person

  1. Aha, tack för svaret! Vilken spännande teknik! Apropå scrapbookingmaterial skrev jag ett inlägg om det i min blogg nu. Helt rätt om väskan, men om du kikar in i hos mig så ser du min lösning, men jag är som sagt ingen ”äkta” scrappare :)

   Gilla

 4. Kul med träff :) Har aldrig scrappat själv men har en vän som gör det ofta. Och det är nog så som du skriver att man gör det på ett speciellt sätt. Precis så är det ju med oss bloggare också, man bloggar på olika vis om olika typer av saker. Ibland är det nog bra att vara bred och inte hamna i ett fack. Men de säger att de som vill ha många följare på blogg/instagram etc gärna ska hålla sig till en speciell stil.
  Hur som helst, jättefina alster du har gjort!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är jättekul att vi har de här träffarna flera gånger per år. Man hinner prata om allt mellan himmel och jord, och lär känna varandra väldigt bra. Tack för fin kommentar :)

   Gilla

  1. Tack :) Ja, vissa uppskattar att få scrappade saker, som kort på bemärkelsedagar. Andra uppskattar det inte lika mycket… ;) Som min bror, när han fick ett scrappat kort på sin födelsedag: – Ja, det är ju fint, men den som uppskattar sådant här mest är ju den som gör dem…

   Gilla

 5. Gillar faktiskt duschningen i sista bilden med rött och grönt, känns lite rått men helt okej.
  Mittenbilden är ju mycket enklare, men du valde ju att lyfta fram din dotter där och då funkar det ju bättre.
  Jag har faktiskt varit inne och fuskat lite själv inom sånt här nyligen, det blev en sväng förbi Panduro.
  Ifall du kollar på övre raden på bilden jag lade ut, på dom tre tjejerna till höger. Jag har stöplat text med schablon på passerpartouten eller rättare sagt på svart papper som jag lade in ifall det skulle misslyckas. Förstorar man upp den syns det trots alla reflexer.
  Fire Front Rocknight är ett koncept för att lyfta fram kvinnliga hårdrocksmusiker och det är sångerskorna i banden som spelade sist.

  Gillad av 1 person

  1. Kreativt och snyggt! Även placeringen av texten på tavlorna längst till höger. Du tänker ju konstnärligt, det har jag sett många gånger tidigare, till exempel på dina armeringsjärnshyllor.

   Gilla

  1. Att scrappa är så kul :) Jag tillhör dem som älskade fina papper, block och pennor när jag var barn, och att fotografera, rita, skriva. Det här är en fortsättning på det. Jag gillar mest att dokumentera vår vardag, men man kan vara precis hur konstnärlig man vill och har förmåga till. Vissa scrappar tavlor som är rena konstverken, och de flesta som scrappar mycket handlar inte på till exempel Panduro, utan på konstnärsbutiker där de har kvalitetsmaterial. Jag kan däremot inte säga att jag är scrappare eller att jag har scrapbooking som stort intresse, för jag gör det så otroligt sällan, kanske två gånger om året, men det är roligt när jag får ett ryck och sätter igång :)

   Gilla

  1. Tack! Ibland behöver man en knuff för att komma igång, det var det jag fick, eftersom vi skulle träffas ett gäng kvinnor och scrappa en hel dag. Vi brukar oftast vara hos mig, och då får jag ingenting scrappat, men i lördags var det så avkopplande att bara bli serverad allt under en hel dag och kunna fokusera på umgänge och pyssel :)

   Gilla

 6. Wow så fint det blev. Jag ångrar nästan att jag inte började för så fint det är med scrapping. Jag var på väg att börja men så kom annat emellan. Du har öga för just detta.

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket :) Fotoalbumen blir litet roligare att titta i när det är dekorerat och inte bara inklistrade foton. Om de ens hamnar i album, risken är att de stannar på datorn. Det är aldrig för sent att börja!

   Gilla

  1. Tack :) Ja, det var en väldigt mysig dag. Det är sällan jag är hemifrån en hel dag och umgås med andra med samma intresse, det var riktigt mysigt. Kram tillbaka!

   Gilla

  1. Jag håller med dig, det har inte varit lika många småfåglar här under vintern trots att jag matar dem. Men i vårt fall tror jag att vi bor för öppet. I går var jag på ett berg i närheten där det är väldigt lummigt och lä. Där fick jag nästan ha hörselskydd för fågelsången var så ihållande ;)

   Gilla

  1. Tack Pia :) Ja, det är ju så roligt att prova litet olika tekniker. Särskilt som man inte scrappar så mycket, jag kommer väl aldrig hitta en stil som känns som min ;)

   Gilla

  1. Tack så mycket :) Man behöver inte ha så mycket tålamod. Det finns förstås de som lägger ned timmar på varje sida, men jag är inte sådan. Jag vill också att det skall gå snabbt, annars har inte jag heller tålamod.

   Gilla

  1. Tack, vad roligt att du tycker det :) Prova! Det är ett bra sätt att vara litet kreativ. Om man vill börja i mindre format kan man ju alltid scrappa kort som man ger till vänner och bekanta på födelsedagar, till jul o.s.v. Mycket roligare och mer uppskattat att få än vanliga köpta kort. Ha en fin vecka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.