133 – Inredning (69/366)

sovrum

Vi har tapetserat om i de flesta rum sedan vi flyttade in för tretton år sedan, men inte i vårt sovrum. Tapeten är sliten på vissa ställen, men vi tycker att den är så fin och den passar husets karaktär och tidsanda så bra.

Av en slump fick jag se tapeten i en inredningstidning, Elle Decoration, nr. 7/2015.  På sidan 100 står det: ”Den där tapeten som det inte går att släppa taget om fast den suttit sedan 1930-talet. Tapet av Johan Norman, formgiven på 1780-talet.” Johan Norman var verksam som tapetmakare i Gamla stan på 1700-talet.

Jag gillar både nytt och gammalt, och gärna en blandning, men det är extra spännande med inredning som har en historia. Det går ju inte att riva ned den här tapeten och sätta upp något mer opersonligt. Och att byta bara vissa skadade delar går inte heller, eftersom vår tapet har blekts med tiden. Dessutom handtrycks den och blir därför svindyr. 3300 kronor per rulle är i saftigaste laget, då kan vi leva med att tapeten är litet nött.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

11 reaktioner till “133 – Inredning (69/366)

 1. Jättefin tapet som du bara måste ha kvar. Jag/vi har renoverat hela huset och byggt till en hel del. Jag har valt gammaldags tapeter i flera rum, då jag gillar stilen och känslan de ger. 💖

  Gillad av 1 person

  1. Ja, jag tror den får sitta kvar, det går bara inte att byta ut den. Dessutom är det ganska fantastiskt att den inte blekts mer, och att den hållit så bra. Men kvaliteten förr var i regel så mycket bättre än i dag, så det är ofta klokt att bevara det gamla man har.

   Gilla

  1. Ja, har vi haft den i tretton år kan vi nog ha den några år till ;) Stilen har verkligen kommit tillbaka, när man tittar på tapeter är det väldigt många som liknar den vi har. Allt kommer tillbaka, förr eller senare. Ha en fin dag! Kram

   Gilla

 2. En ljuvligt vacker lite romantisk tapet som självklart måste få fortsätta att pryda sin plats även om den har vissa skador vilka inte syns här. Att tapeten dessutom har en historia gör den än mer värd att låta vara där den är. En behaglig och rofylld inredning i sovrummet bidrar säkerligen till en riktigt god natts sömn ;-)

  Gillad av 1 person

  1. Jag är väldigt förtjust i den, men hade tänkt byta mot något liknande. Nu när jag fick veta litet om bakgrunden till den, då blir det så svårt. Den gamla tapeten är ju litet av husets själ. Vi har en annan tapet i huset som jag däremot inte gillar lika mycket, den är av tyg med något kurbitsmotiv. Den skulle jag gärna byta ut, men då börjar det väl spöka i vårt gamla hus… :o

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.