19 – Bling (89/366)

bibad 2

Bin pollinerar tusentals växter varje dag och de flaxar med vingarna över 10.000 gånger per minut. Då blir man törstig. Problemet för bin är att de ofta saknar en säker vattenkälla. Vattnet behöver vara så grunt att bina inte riskerar att drunkna.

Vill man hjälpa våra livsviktiga hjälpredor kan man göra en egen bi-vattnare. Tag en pajform eller en annan låg form och fyll med stenar, eller spelkulor som vi gjort. Fyll upp med vatten och placera på en lämplig plats i närheten av de platser där bin brukar trivas.
.

bibad 1

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

18 reaktioner till “19 – Bling (89/366)

    1. Ja, och det ser rätt så mörkt ut för bins överlevnad just nu, här finns en artikel från WWF om det: http://www.wwf.se/press/pressrum/pressmeddelanden/1571091-sveriges-humlor-och-bin-r-i-kris
      Vi tar ofta för givet att allt ordnar sig, och reagerar inte förrän det är kris. Nu närmar sig krisen för både humlor och bin, och det drabbar förstås även oss människor i förlängningen. Ingen pollinering, inga skördar, ingen mat.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.