66 – Flygande start (100/366)

betessläpp

Flygande start ned på betessläppet i sommarhagen!

Leistra susade förbi mig och det här är vad jag hann få med på bild ;) Sommarhagen tar vid där vinterhagen slutar, och vi kan se hästarna från fönstren i vårt hus, som ni ser i bakgrunden. Riktigt lyxigt att ha det så. Aldrig någon oro för hur hästarna har det, man har uppsikt över dem hela tiden.
.

glaeda

Glaeda är 20 år, men rör sig som en aristokratisk unghäst med hög svans och högt huvud ♥
.

leistra galopp

För Glaeda räckte det med några varvs galopp runt i hagen, men Leistra susade vidare en stund till.

Normalt sett brukar den 15 maj räknas som det datum då det är lagom att släppa hästar på sommarbete i våra trakter. Jag tror visserligen att våren är litet tidigare i år än vad som är vanligt, men jag kommer ändå inte låta hästarna gå på sommarbete och äta enbart gräs, då rullar de snart fram. I år skall de få vara några timmar på sommarbete och resten av dygnet i smalhage där de får hö att sysselsätta sig med.

För Leistras del blir det inget sommarlov. Nu är det dags att börja vänja henne vid tömkörning, sadel och träns för att senare i höst så smått börja sitta på henne. Tänk att det har gått fyra år sedan hon föddes här hos oss…
.

leistra nyfödd

För er som inte följde min blogg då, kommer en bonusbild. Den här synen mötte mig när jag kom ut i hagen klockan ett på natten den 1 juli för fyra år sedan. Jag hade bevakat Glaeda så noga i flera veckors tid. Natten då hon fölade var jag ute hos henne klockan 23 och misstänkte att det kunde vara dags snart. Vid ett på natten vaknade jag och gick ut i hagen, då stod fölet redan där. Ston gör ofta så, de vill föla ifred.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

21 thoughts on “66 – Flygande start (100/366)

  1. Så fantastiskt fina bilder på dina vackra hästar !! Så snyggt du har fångat deras glädje och framfart i hagen och det är verkligen givande att du berättar lite om hästarna och dina egna tankar och minnen. Sista bilden är helt underbar.

    Liked by 1 person

  2. Så fina dom är ! och 20-åringen i all sin skönhet som springer som en unghäst. Så vackert !
    Lycka är att ha djur omkring sig ! Det sista fotot är lika vackert som ett vykort. Vackert och trolskt Nästan så man väntar sig att det ska dyka upp nån älva också där borta i dimman.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.