En till (203/366)

kycklingkläck

Det här är nog bland det märkligaste jag varit med om. Det som pågår på bilden är kläckning av kycklingar i min äggkläckningsmaskin. Jag beställde avelsägg av de sorters höns som jag vill ha från en hönsägare i Skåne. Han packade äggen ordentligt i äggkartonger och tidningspapper i en kartong, frankerade och postade äggen till mig. Under två dygn skall äggen ligga helt stilla innan man lägger dem i äggkläckningsmaskinen, sedan börjar jobbet med att vända äggen fyra gånger per dag under 21-23 dygn.

På bilden är det araucanor som kläckts ur de blå äggen och hedemorakycklingar som kläckts ur de ljusbruna. De kycklingar som torkat och är så fluffiga som kycklingen på bilden har nu fått flytta till en kaninbur med en värmelampa, mat och vatten. De andra kycklingarna får ligga kvar tills de torkat ordentligt och äggen får ligga kvar tills vi sett om det är några kycklingar i dem.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

 

13 reaktioner till “En till (203/366)

 1. Men vilken fin bild Annette, så ljuvligt söt den är, så mjuk och skör. Vilken spännande upplevelse det måste vara att få vara med och roligt att du berättar för oss andra så vi får ta del av något som iallafall jag aldrig har eller kommer att få uppleva.

  Gilla

 2. Oj, vad häftigt. Har aldrig hört talas om, alltså att man kan köpa ägg och de transporteras på så sätt. Trodde att man själv var tvungen att ha höna/ägg hemma för att det skulle bli kycklingar. Men klart, det är väl värmen som gör att det blir kycklingar, eller? Superdålig inom det ämnet … men jag älskar äta ägg, varje dag faktiskt … med Kalles kaviar. 😆

  Gilla

 3. Gud sååååå söt! Den svarta kycklingen ser mera ut som en fågel än en kycklig tycker jag. En suverän bild förresten med perfekt skärpa på ”huvudrollsinhavaren”.

  Gilla

 4. Söt liten krabat! Har ni ingen lampa för att lysa igenom äggen? Då ser man väldigt tidigt om det är något på gång och man kan plocka bort de obefruktade. Du kan försöka med en vanlig ficklampa. Det ska vara helt mörkt och så håller du ficklampan tätt mot ägget på den breda sidan. Brukar funka också.
  Håller tummarna att det blir många hönor och få tuppar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.