Ny bekantskap (220/366)

par i kycklingar

De här småttingarna var bara några dagar när jag fotade dem, så de var nya bekantskaper för både mig och varandra. Det är kycklingar från Araucanahöns och från Hedemorahöns. Alla höns är inte så ruvvilliga som vår Orpington och vår Isbarhöna, då kan man istället kläcka fram kycklingar själv. Jag är kluven till det och känner mig som Professor Bathazar med sina provrör och experiment, men har nu provat och det gick ju väldigt bra. Det är otroligt hur naturen fungerar.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

23 reaktioner till “Ny bekantskap (220/366)

 1. Vad fina de är, duniga, så små, så sköra och så otroligt söta. En verkligt fin närbild på de två som är i skärpa som ser ut att lite nyfiket bekanta sig med varandra. Ja, naturen är verkligen fantastisk.

  Gillad av 1 person

  1. Visst är de, det är så spännande att följa allt från det att vi köpte kycklingar förra sommaren till att de nu lagt egna ägg, ruvat och fått egna kycklingar :)

   Gilla

  1. Tack :) De här är hos mina föräldrar än så länge, vi skall behålla hälften var, så när de är litet äldre får mina flytta ihop med de kycklingar vi har hemma. Vi har ett stort hönshus som jag delat av i tre avdelningar nu när vi har kycklingar. I den största delen går de vuxna hönsen och i varsin del går kycklingmammorna för sig med sina kycklingar. När kycklingarna är några veckor äldre kommer jag att släppa ihop alla de vuxna för sig och ha kycklingarna för sig. Det är bara nät mellan nu, så de är ju vana med varandra redan, men höns kan vara grymma mot varandra och jag vill ta det säkra före det osäkra tills kycklingarna kan komma undan och inte bli hackade av de vuxna.

   Gillad av 1 person

  1. Tack! Som så ofta blev det inte som jag tänkt mig, men den här gången faktiskt bättre än jag vågat hoppas eftersom jag inte trodde jag skulle kunna få dem att sitta stilla på samma plats och dessutom inte få med buren på bilden :)

   Gillad av 1 person

  1. Det var inte lätt att fota dem, som vanligt med fåglar.. ;) Här var de i en stor inomhusbur för kaniner med värmelampa över i mina föräldrars vardagsrum. Jag fick knyckla ihop mig själv ordentligt för att kunna fota utan att buren kom med allt för mycket, men vad gör man inte :)

   Gilla

 2. Vilket kort du har knäppt här. H*n till höger verkar inte bara prata med h*n till vänster, utan det ser ut som om h*n ville beskydda den söta lilla vita kycklingen. Otroligt bra fångat!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.