Symboliserar (219/366)

livet på landet

Den här vyn symboliserar Sverige för mig. Ett öppet landskap som fortfarande, men nätt och jämnt, brukas och betas så att det inte växer igen. Små gårdar med röda ladugårdar och lador där de bönder som fortfarande inte har gett upp håller sina djur och förvarar sitt hö och spannmål. Har ni tänkt på vad som kommer att hända med Sverige och våra öppna landskap om gårdarna läggs ned, djuren slutar hålla markerna öppna och om åkrarna läggs i träda..?

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

24 reaktioner till “Symboliserar (219/366)

 1. Väldigt vacker bild och jag håller med dig i allt du skriver, både vad som symboliserar Sverige och hur hemsk utvecklingen är. Själv köper jag aldrig utländskt kött, det skulle aldrig falla mig in då jag är en liten bondflicka längst inne. Vi hade jordbruk upp till senare delen av tonåren och jag vet hur slitigt, men även underbart det är. Jag hoppas verkligen att Sveriges alla bönder får fortsätta producera mjölk och kött till oss, så att vi får ha kvar alla dessa fina ställen i bra skick. Bland det värsta jag ser är nedlagda, fallfärdiga jordbruk och det finns alldeles för många såna.

  Gilla

  1. Ja, vi får hoppas det. Dessvärre brukar det inte bli något uppvaknande innan det gått för långt, och då blir det panikartade lösningar istället för långsiktiga.

   Gilla

 2. En väldigt fin och tänkvärd tolkning och som Beate skriver, vackert som ett vykort och återigen har du lyckats fånga det där ljuset. Känner inte till trenden men helt klart är det en skrämmande utveckling som bara inte får fortsätta. Pågår det debatter, skrivs det om det i tidningarna eller är det ”bara” något som sakta men säkert håller på att hända.

  Gillad av 1 person

  1. Det pågår framförallt i det tysta, vilket är ännu mer skrämmande. Jag tror inte att folk i allmänhet är medvetna om vad som sker. Jag ser det ju, eftersom jag bor på landet och gårdarna läggs ned. Dessutom ser jag vad som finns i butikerna.

   Gilla

  1. Ja, själv tycker jag att miljöargumentet för att inte äta kött är ganska märkligt, jag tycker att man kan prata mer om vad flyget spyr ut för gifter istället. Trist att bönder får lägga ned och mark växer igen.

   Gillad av 1 person

 3. Ja, den tanken är skrämmande och jag undrar hur länge det dröjer. Jag hoppas att det aldrig inträffar. Men mycket behövs göras för bönderna och dess överlevnad. Känns som vi är på väg åt fel håll…..
  Vacker bild av Sverige som du skildrat och som jag hoppas får vara så vackert som det är med de öppna landskapen.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, jag hoppas verkligen att den här negativa trenden inte håller i sig. Som vanligt blir det väl ett bryskt uppvaknande till slut, när det är för sent, och då måste man försöka lösa en kris istället för att ha varit ett steg före och sett vad som är på väg att hända. Men som vanligt är det kortsiktigt tänkande som styr, det är så frustrerande och ledsamt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.