Godkänd (269/366)

grissida

I början av månaden firade vi min svärmor genom att en tur ut till Grinda Wärdshus. Vi blev bjudna på så god mat. Jag valde confiterad grissida med syrad kål, rödlök och potatispuré. Extra gott blir det när det är upplagt så fint och när man äter i en så mysig miljö. En rätt som blev mer än godkänd.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

15 reaktioner till “Godkänd (269/366)

 1. Så fint fotat, håller också med John och Kort och Gott. Du ju expert på matfoto. Jag tror att jag gjort ”fel” de få gånger jag fotat mat och fotat alldeles för nära. Kul att se och få inspiration av andra.

  Gillad av 1 person

 2. Den rätten har jag ätit en enda gång på Hotell Nortull i Vasastan faktiskt. Å jag minns att jag tyckte precis som du. Så otroligt gott! Å som du säger, det är ju inte bara magen som äter utan ögonen också. Å det kunde du (och jag) verkligen göra här.

  PS. Vi gjorde förresten ”din” mustiga köttsoppa idag. WOW så god den var. Tack för tipset:-) DS.

  Gillad av 1 person

 3. Så vackert upplagt och snyggt fotograferat. Visst har det stor betydelse hur mat serveras på tallriken, det här ser väldigt smakligt ut men hade jag inte sett den hade jag nog aldrig vågat beställa confiterad grissida med syrad kål och rödlök vilket för mig inte alls låter gott ;-)

  Gillad av 1 person

  1. Jag har fortfarande ingen aning om vad confiterad betydde, men allt var otroligt gott. När vi äter ute brukar jag passa på att välja rätter som jag inte vet vad det är, eller som jag i alla fall inte lagar själv :) Måste nog googla på vad confiterad är…

   Gilla

   1. Nu när jag googlade på confiterad, verkar det inte vara mer finess över att confitera än att tillaga varnlig julskinka :) Salta in och tillaga på låg värme ganska lång tid så att köttet blir mört och saftigt, inte svårare än så!

    Gilla

   2. Det som lät så fint och komplicerat :-) Bra, då behöver jag inte googla, är just nu fullt upptagen med att kommentera sen ska jag ut i solen och fotografera :cool:

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.