Tilltufsad (274/366)

tufsig

Brahmor utvecklas ganska långsamt, ändå växer kycklingarna så mycket att jag reagerar varje gång jag kommer in i hönshuset. I början är de nästan overkligt små. Tänk er själva, de har ju legat i ägg. Sedan går det undan. Den här krabaten är bara fyra veckor, men har vuxit rejält och har nog fördubblat sin storlek varje vecka. De är mer charmiga än söta i den här åldern, där hornkapslarna runt fjädrarna fortfarande inte smulats sönder så att fjädrarna kan komma fram.

Jag upptäckte en ny sak som gjorde det svårt att fota, nämligen att Brahmakycklingarna har nästan exakt samma ljusgula ton som hampaströet. Det gjorde det svårt att få en tydlig kontrast. Hoppas ni kan urskilja kycklingen i alla fall?

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

14 reaktioner till “Tilltufsad (274/366)

  1. De är ju söta, även om de väl egentligen har sin minst söta period nu, när de går från dunboll till att få fjädrar :) Det är ren lycka att komma in till dem och se allihop tillsammans.

   Gilla

  1. Tack, de har det bra där, hönsen, med stora utrymmen och stora fönster. Det är så mysigt att sitta och titta på dem. Jag älskar fåglar, men är tyvärr allergisk. Men höns går bra, eftersom man inte har dem i huset. Jag slarvar ofta, men när de dammar som mest när de ruggar har jag andningsmask.

   Gilla

 1. Två hönsinlägg i rad. Nu har jag i alla fall lärt mig två nya ”hönsraser”. Dom som jag växte upp med var vanliga vita höns och tuppen var brun. Snacka om ”hönsutveckling”.

  Bilderna du tagit är helt suveräna, men jag måste medge att Brahman är lite fulsöt med betoning på ful alltså;-)

  Gilla

 2. Jag tycker bilden blev otroligt fin och det gjorde sig bra med alla färgtoner ihop och du fick till ett snyggt ljus i bilden som jag gillar mycket och som du hittar i dina bilder.
  Så spännande att du beskriver hönsen lite för jag har ingen kunskap om dess men gillar dom verkligen. Hade som barn höns omkring mig och en höna gick jag visst och bar på mycket ofta och den fanns sig idet. Jag hade t o m den med in i köket och satt med den i knät :) Härligt minne. Jag älskar djur överhuvudtaget med vissa undantag som du vet, ormar och spindlar :)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.