Vilda (288/366)

flock ps

De blir tamare för varje dag, våra små kycklingar. I dag åt de ur min hand och vågade vara helt nära mig när jag var inne hos dem. Våra nya kycklingar, en av dem står i bakgrunden och är viltfärgad, är inte särskilt tama alls. Men de har ju bara varit hos oss ett par dagar.

 

araucanor

De är inga skönheter precis, Araucanorna, men de är väldigt fascinerande att sitta och betrakta. De rör sig helt annorlunda, vilket delvis beror på att de saknar den sista kotan och därför går ganska upprätt. Dessutom har de inga stjärtfjädrar, ingen slör och kammen skiljer sig från andra höns. Men festligast av allt, vissa av dem har tofsar på kinderna. Ni ser den till höger i bild, som vi temporärt kallar jultomten… ;) Det ser nästan ut som den har skägg.

Bli inte oroliga över den lilla gula kycklingen i framkant i bild. Det ser ut som Araucanorna närmar sig den som två befjädrade dinosaurier, men de är bara sugna på brödet som Brahmakycklingen har i näbben.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

11 reaktioner till “Vilda (288/366)

 1. Ja, nej – alltså här vet jag inte riktigt vad jag ska tycka. Tror att jag ”trivs bäst” med mina barndomsminnen av vanliga vita kycklingar och bruna tuppar. Å som tur är var det min mamma som skötte allt arbete med hönsgården;-)

  Gilla

  1. Jag tycker förstås att Brahmorna och Araucanorna är fina (på sina sätt), men de liknar inte de vanliga Leghornhönsen, som jag tror att det var ni hade. Kycklingar förändras dessutom otroligt mycket från det att de är nykläckta tills de är vuxna. Just nu är våra inne i en fas då vingpennorna skall växa ut, då ser de mest ut som fågelskrämmor. Hur Araucanorna ser ut är en egen historia ;)

   Mina minnen från hönshuset när jag var barn är doften. Man kunde ju inte andas där inne. Så är det inte hos oss, i vårt hönshus är det ingen doft, möjligen av hampaströet på golvet. Jag strör på ett bakteriedödande medel både hos höns och hästar som dessutom binder ammoniakdoften och torkar upp bädden.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.