Nattbild (316/366)

centralstationen

Centralstationen i den belysningen och med de gula taxibilarna fick mig att tänka på New York. I går var det dels det, dels ljuset som fick mig att ta fram kameran och fota den här vyn. Nu när jag ser bilden på skärmen, och inte genom kameralinsen, gillar jag hur det händer saker i bilden. Ser ni mannen i rock som pratar med en av taxichaufförerna? Och mannen med den lila resväskan? I städer händer det alltid något.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

17 reaktioner till “Nattbild (316/366)

  1. Tack, vad roligt att du också gillar ljuset :) Det var det som fick mig att försöka fota den vyn, det liksom drog mig till sig. Jag hade ett räcke att stödja kameran mot, så ljuset blev för ovanlighetens skull nästan så som jag ville ha det.

   Gillad av 1 person

  1. Tack, så kul att du tycker det! Jag kom och gick förbi och kände att det var ett sådant tillfälle där man måste följa Nikes gamla slogan – Just do it! och fota. Annars hade jag ångrat mig. Jag tog stöd för kameran mot ett räcke, så att det inte skulle bli så skakigt och suddig bild.

   Gilla

 1. Hej! Hittade hit via BP, men tror minsann jag varit här inne hos dej tidigare?
  Så snygg bild på vår kära Centralstation..levande och snygg! Älskar storstäder, och inte minst vårt Stockholm!

  Gillad av 1 person

 2. Svar: Alltså jag känner minst två som kommer att läsa ditt inlägg/din blogg. Om de kommenterar vet jag inte, men de läser. Jag lovar!

  Att ta bilen till Stockholm under rusningstid, som börjar redan vid klockan 15:00 i den här stan är dödsdömd. Borde faktiskt ha informerat dig där. Sorry. Men tur att du hann iaf.

  Det intressanta med författare är ju att de ofta inte vill vara nå’t annat än just författare. De ogillar skarpt att stå i rampljuset och de är många gånger inte ett dugg ”verbala”. Det är därför de tar till pennan. Efter att ha jobbat på ett förlag (fackböcker) i drygt 10 år så skulle jag säga att 80 procent är totalt ”folkskygga” och 20 procent älskar sina ”15 minutes of fame”.

  En annan sak som är så himla roligt/konstigt i sammanhanget är att folkskygga författare alltid väljer en baksides-”selfie” som är minst 20 år gammal, då de var 30-40 ungefär, medan författare som gillar att vara i ”limelight” alltid vill ha nytagna foton på baksidan av böckerna.

  Så japp, ur ur sociologiskt synpunkt var eventet bra… i efterhand alltså ;-)

  PS. Tusen tack för kommentaren om mina vinklingar. Är ju lite konstig så;-) Å japp, någon gång kanske vi kan ta en fika/lunch på en av mina favoställen. Å då ska jag passa på att köpa ett 24-pack av nyvärpta ägg av dig;-) DS.

  Gillad av 1 person

 3. Tycker bilden är kanooooon och redan innan jag läste din text så tänkte jag på filmen Taxidriver med Robert de Niro. Å tack för resväskan i lila (min favofärg), även om väskan ser mera rosa ut;-)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.