Här är de nominerade böckerna!

fackbockerna

Så här ser de ut, böckerna som nominerats till Årets svenska fackbok! Nu väntar en intensiv period av läsning, analyser och recensioner. Jag är lika intresserad av innehållet som det berättartekniska i nästan alla böcker jag läser, och nu har jag en hel trave med böcker som sannolikt kommer att både beröra, informera och inspirera, förhoppningsvis även till mitt eget skrivande. Recensioner kommer förstås här i bloggen!

9 reaktioner till “Här är de nominerade böckerna!

 1. Läste 1947 häromhelgen och tyckte mycket om den. Burtons och Zweigbergks böcker väntar i hyllan. Klart sugen på boken om Arktis också. Och Orrenius bok borde jag verkligen läsa, liksom Glömskans bok. Gillar essäer. :-)

  Ser att du känner Cloetta och Susjos, då borde vi också ”känna” varandra utanför fotobloggandet. Kallade mig för fru Larsson på det där andra stället.

  Gillad av 1 person

  1. Hm… jag är nog litet trög, det är inte Helgbilden du menar?

   Visst är 1947 otroligt välskriven, jag hade ärligt talat blivit besviken om den inte nominerats. Jag skall också komma igång med de andra så snart som möjligt, men först har jag två andra böcker med tidigare recensionsdatum, bland annat Keplers senaste.

   Gilla

 2. Ha, där ser du! Trodde på minst två som skulle klicka på länken och läsa ditt inlägg. Nu blev det till och med tre. Hade dock trott att Steve skulle läsa det också, men han är inte så ”läsintresserad”. Så där hade jag fel;-)

  När jag ser tjockleken av böckerna (en fantastiskt arrangerad bild förresten) så hoppas jag innerligt att du ”snabbläser” – typ tvärsöver en sida alltså. Lärde mig det för många år sedan och det är ett riktigt coolt knep faktiskt. Man läser ”allt” trots att man läser bara vissa stycken.

  Å med den uppgiften framför dig – att läsa, recensera och bedöma böckerna inom en månad – så utgår jag iskallt ifrån att Patrik och tjejerna får laga sin egen mat fyra veckor framöver;-)

  Gillad av 1 person

  1. Japp, i dag lagade han lax och ris :) Men jag är ganska snabbläsande som tur är, jag vill ha kötträtter ibland också, så i morgon blir det jag som står vid spisen, då blir det vildsvinsstek :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.