Förtöjning (358/366)

jul-i-honshuset

Egentligen kan man nog (språkligt) bara förtöja båtar och andra vattenfordon, men i praktiken gick det bra att förtöja en grankvist också, i ett hål i hönsens badbalja ;)

Jag hade precis fyllt baljan med ny torv, men halmhacket som jag introducerade för dem i dag var ännu mer populärt. På nolltid hade de sprätt omkring halmhacket så torven nästan inte syns i baljan. Det är så mysigt att se hur de trivs när de går omkring och kluckar nöjt, pickar och sprätter.

Ett tips, om det är någon blivande hönsägare som läser här, är att strö på Stalosan på halmbädden då och då. Det är miljövänligt, ingen fara för varken höns eller människor, men det hindrar bakterier från att frodas, det binder ammoniakgas och torkar upp bädden. Då slipper man också den där inte-så-trevliga doften som kan bli i hönshus. I vårt hönshus möts man av en doft av äpple från Stalosanet och av halm. Helt klart att föredra :)

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma tema.

11 reaktioner till “Förtöjning (358/366)

  1. Tack :) De har reden, det kommer nog en bild på hela hönshuset framöver, där man ser redena också. Medlet man strör på är som pulver, det blandas med det strö man använder, så det är inte korn som lockar till att picka i sig dem just för att de ser smakliga ut. Däremot finns ju medlet i bädden, där de går och pickar, vilket gäller hästarna också, jag strör Stalosan i deras bädd också då och då för att hålla den fri från ohyra och även torr, eftersom medlet binder fukt. Det skall inte vara några problem för varken djur eller människor. Jag tycker att alternativet, ammoniakångor, måste vara värre att andas i sig för djuren, och damm. Medlet binder ju ihop bädden så att den dammar mindre.

   Gillad av 1 person

   1. Jag var in och kollade, oj så stort Vad roligt :) Snyggt också, hur går det med tupparna nä du har flera raser. Håller dom sig till de sina och gals det mycket.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.