Helgfrågan v. 3 – helgens läsplaner

Så kul att Mia vill hålla i Helgfrågan! Vi är många som saknat Bokbloggsjerkan med bokrelaterade frågor varje helg.

Mias fråga den här veckan är: Vad ska ni göra i helgen? Hur ser läsplanerna ut för helgen?

vanda-hem-norstedts

I veckan landade det flera spännande böcker i brevlådan, bland annat den här: Vända hem, av Yaa Gyasi. En bok om slaveri och vilka konsekvenser det får för flera generationer. Jag har bara hunnit läsa drygt 100 sidor, men jag hoppas få mycket tid till läsning i helgen. Boken fångade mig redan på första sidan. Enligt mig är det en helt fantastisk bok, och ännu mer imponerande att det är en debutbok. Språket är avskalat, och ändå håller berättelsen mig i ett järngrepp. Makalöst bra helt enkelt.

Fler som berättar om sina helgplaner/läsplaner finns här.

 

38 reaktioner till “Helgfrågan v. 3 – helgens läsplaner

   1. Sheltie, så kul! En perfekt hundras för agility. Vi har en Sheltie, men tränar inte agility. Däremot är det ju väldigt uppenbart hur lättlärda Sheltiesar är.

    Gilla

  1. Ja, det är det. Jag har inte läst Rötter, bara sett teveserien, men den här boken skildrar händelser från samma tidsperiod, från slutet av 1700-talet och framåt i flera släktled. Väldigt läsvärd bok.

   Gillad av 1 person

  1. Ja, så är det. De senaste böckerna jag läst har varit bra, men inte överraskande på något vis. Jag började tro att jag blivit avtrubbad, blasé, att jag ledsnat på att böckerna liknar varandra. Så kom den här, och den är inte alls som så många andra. Recensionsdag är den 30 januari, det skall bli spännande att läsa vad andra tycker om den, för än så länge tycker jag att den är lysande. En debut, dessutom.

   Gilla

  1. Visst är den snygg! Omslaget var det första jag lade märke till, sedan gör det ju ingenting att innehållet är precis lika färgstarkt :) Tack för hejarop, det har gått sådär med helgläsningen ;)

   Gilla

  1. Ja, det är inte så ofta som man sugs in på det sättet i en bok så snabbt. Jag blev ganska lättad över det, jag trodde ett tag att jag ledsnat på att läsa böcker som bara känns som upprepningar av vad som redan skrivits, men inte nu :) Ha en fin kväll du också!

   Gilla

  1. Om du såg teveserien Rötter när den gick, så får du en liten bild av vad boken handlar om. Den skildrar samma tidsperiod, med flera släktled. Det är mycket hemskheter förstås, men också hopp och glädje. Och sättet författaren skriver på, det gillar jag verkligen. Rakt och avskalat, hon litar på att berättelsen talar för sig själv, och det gör den.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.