Skip to content

Nya böcker att läsa i mars!

22 februari, 2017

lasning-i-marsI mars kommer de här böckerna ut i handeln. En blandad kompott som jag ser fram emot att läsa och recensera.

 • Jag har stora förväntningar på boken Svenska brott – Trippelmordet i Uddevalla, av bland andra brottmålsadvokaten Thomas Bodström. Jag följde det fall som boken handlar om från det att de tre ungdomarna mördats tills domarna föll. Jag fascineras av kriminalfall, både vad gäller polisarbetet och rättsprocessen, och även av den psykosociala delen; hur man överhuvudtaget kan ta någon annans liv, vad är motiven? Det skall bli väldigt spännande att läsa hur författarna till boken har tolkat det material som jag också har läst.
 • En sax i hjärtat är en klassisk pusseldeckare som utspelar sig på 1950-talet. Sömmerskan Hannah Lönn reser till Småland för att ta hand om sin faster, men hamnar mitt i en mordutredning när en av ortens medlemmar i syjuntan blir mördad. Tillsammans med polisen jagar hon efter mördaren bland den lilla ortens hemmafruar, gårdsägare och konditoribiträden. Jag är väldigt svag för gammaldags, charmiga pusseldeckare 🙂
 • Den hemliga kvinnan är en thriller och jag får uppfattningen att den är helt i min smak. Louise lever ett bra liv med sin man Joachim på Christiansø där hon har ett litet café. En dag mitt i sommarens högsäsong, dyker en främling upp och hävdar att Louise heter Helene, och är hans fru som försvann för tre år sedan. Efter DNA-prover står det klart: Louise är Helene. Röntgenbilder visar att hon har blivit brutalt misshandlad med slag mot huvudet under flera år, något som kan leda till minnesförlust. Men det finns ingen tvekan om att hon är Helene Söderberg. Gift med Edmund, mor till två barn och arvtagare till ett företagsimperium. Hon måste återvända till sitt gamla liv ett liv som hon inte minns. Hon måste säga adjö till mannen hon älskar. Hon måste försöka ta reda på vad som hände natten för tre år sedan när hon försvann.
 • Psykologisk spänning och familjehemligheter innehåller även boken Mocka en hel del av. Frilansöversättaren Justine lever ett lugnt liv i Paris med man och två barn. Men en helt vanlig onsdagseftermiddag händer det otänkbara. Hennes son Malcolm blir överkörd vid ett övergångsställe på väg hem från skolan och förövaren smiter från olycksplatsen i sin mockafärgade Mercedes. Medan sonen sjunker allt djupare ner i koma verkar polisutredningen avstanna. Justine bestämmer sig då för att inleda sina egna efterforskningar och försöka spåra upp den skyldige. Hur kan man köra över ett barn och bara åka därifrån? Hon måste få veta sanningen, till varje pris.
 • Ett långt spår av blod är den första boken i en ny deckarserie. Carter Blake och Elaine Banner får i uppdrag att spåra upp en ökänd krypskytt som rymt från death-row två veckor före sin avrättning. Men Carter och Elaine finner sig snart vara åskådare mer än aktörer i fallet. Och medan de desperat försöker förstå sig på en man som dödar av ren lust, uppdagar de ett virrvarr av lögner och korruption som ska skaka om hela landet.
 • Jag har faktiskt inte läst en enda bok om Maria Wern, bara sett ett par filmer. Nu tänker jag läsa Det du inte vet, som verkar ha en spännande handling med en kvinna som försvinner på Gotland dagen innan hon skall presentera sitt utredningsmaterial kring vilka konsekvenser oljeborrning på ön skulle få.

 

Vilka är era närmaste läsplaner, har ni några tips på vad som inte bör missas av alla boknyheter som kommer nu?

9 kommentarer leave one →
 1. 23 februari, 2017 09:34

  Helt otroligt vad du läser! Jag nöjer mig med att läsa om vad du läser just nu 🙂 Hoppas allt är bra med dig och familjen! Kram

  Liked by 1 person

  • 26 februari, 2017 06:57

   Ja, jag verkar inte kunna stoppa det här läsflödet 🙂 Allt är bara bra med oss. Hoppas det är bättre hos er? Kram

   Gilla

 2. 22 februari, 2017 05:13

  Thomas Bodström har jag faktiskt inte läst, någonsin, men jag har kikat lite på hans böcker. Det känns som att de borde vara intressanta. För övrigt säger jag som Johanna 🙂

  Liked by 1 person

  • 22 februari, 2017 05:54

   Jag har inte heller läst något av honom, men om den här är bra måste jag läsa även den första boken i serien Svenska Brott, om Bodenfallet. Och visst blir man lockad av alla nyheter som dyker upp 🙂

   Gilla

 3. 22 februari, 2017 03:49

  Thomas Bodströms deckare har jag läst, och jag tycker han skriver väl och gör utmärkt research – ja, han har ju jobbat på insidan om man säger så. Anna Janssons böcker om Maria Wern – har läst de flesta, men börjat tröttna då böckerna innehåller för mycket privat svammel om Maria Wern, ungefär som Camilla Läckbergs mord i Fjällbacka.

  Har precis varit på bokrean och köpt Leif G W Perssons och Keplers senaste. Tar en tur till imorgon.

  Liked by 1 person

  • 22 februari, 2017 04:06

   Det är antagligen risken med att skriva så många böcker om en och samma huvudperson. Jag har hört fler som tycker likadant som du, att de börjar tröttna på Camilla Läckerbergs och Anna Janssons böcker. Själv försökte jag med en Läckberg för länge sedan, men fastnade inte och läste nog inte ens ut boken tror. I år har jag faktiskt tänkt att ge båda de författarna en chans, lagom när alla andra hunnit ledsna, då vaknar jag 😉

   Thomas Bodströms bok bygger på en verklig brottsutredning, då två bröder (Martin och Mark Saliba) sköt två killar i tjugoårsåldern och den enes 18-åriga flickvän i huvudet. Fallet togs vidare till Hovrätten där de förra året dömdes för morden. Livstids fängelse, eftersom morden kunde jämställas med avrättningar. Den yngre brodern har dock flytt från Sverige, men han är också dömd.

   Keplers senaste gillade ju jag, berätta sedan vad du tyckte 🙂 Jag har funderat på Leif GW Perssons bok, men jag har ju fullt upp som det är med att hinna läsa allt som ramlar in 😮

   Gilla

 4. 22 februari, 2017 03:20

  Haha, nu blev min önskelista ännu längre… 😉

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: