15 frågor om vårvintern

Johanna har klurat ihop en enkät och skriver så här:

Med lite inspiration från Enligt O som brukar ge oss 20 snabba frågor att svara på har jag satt ihop något liknande – för det var ju förbaskat länge sedan jag såg några enkäter på bokbloggarna nu! Kopiera, klistra in och svara i egen blogg. Markera det alternativ du föredrar (jag har kursiverat mina svar), motivera och lämna gärna en länk till inlägget här i kommentarsfältet. Här kommer 15 frågor om den nuvarande årstiden där det är vårlikt ena dagen, och nästa morgon åter ett snöigt vinterlandskap.

 

semla-1
Semlor
eller våfflor?
Jag har varit fullkomligt galen i semlor. Mitt rekord är 14 (!) semlor under en säsong. Men någonting har definitivt hänt, för i år har jag inget sug efter semlor alls. Men… jag kanske köper semlor till familjen, så att jag får möjlighet att fota dem till en fotoutmaning jag är med i, så ok – semla får det bli!

På spåret eller Sveriges mästerkock?
På spåret ligger i tid innan Skavlan, så jag brukar se på de programmen med familjen. Jag ser annars väldigt litet på teve. Faktiskt så litet att jag sätter på larmet på min mobiltelefon en kvart innan ett visst program börjar, sedan ser jag på det och stänger av teven igen.

Bokrea eller pocketkampanj?
I år köpte jag inte en enda bok på bokrean, men jag väljer ändå bokrean eftersom jag föredrar inbundna böcker framför pocket med pytteliten text. Det känns också litet lyxigt med inbundna böcker som har litet tyngd.

Längdskidor eller alpint?
Jag är helt ointresserad av att titta på andra som sportar medan jag sitter i soffan. Skulle jag utöva någon skidsport själv fick det bli längdskidor. Jag gillar fart och fläkt som säkert alpint skulle ge, men jag väljer det rofyllda i att staka fram i ett spår i skogen, där jag kan få en chans att lyssna på fågelsång samtidigt :)

 

april-haxan

Bokaktuella Camilla Läckberg (Häxan) eller Birgitta Ohlsson (Duktiga flickors revansch)?
Jag har inte läst en enda bok av Camilla Läckberg. Jag har börjat i ett par, men tyckt att det varit för banalt faktiskt, och för overkligt. Men i år har jag bestämt mig för att ge hennes böcker en ny chans, så jag skall läsa Häxan.

Tulpaner eller snödroppar?
Tulpaner, tulpaner, tulpaner ♥ ♥ ♥

Vasaloppet eller Oscarsgalan?
Vasaloppet kommer jag att få höra i bakgrunden, det är jag helt övertygad om… ;) Orkade jag vara vaken skulle jag se Oscarsgalan för de snygga frisyrerna och klänningarna, och för smakbitarna ur olika filmer som jag kanske missat.

mmm
Långkok
eller hämtpizza?
Pizza, pannkaka, pasta och sådant som smakar likadant varje tugga tycker jag är trist att äta. Men en gryta som fått koka länge och hunnit bilda goda smaker… mmm…

 

1984
Klassiker eller nyutkomna böcker?
Svarar som Johanna gjorde; jag vill läsa klassiker, men är så nyfiken på de nyutkomna böckerna, så tiden räcker inte till. Men nu har jag faktiskt läst boken 1984 i år, det är ju en början i alla fall :)

Melodifestivalen eller P2-konsert?
Jag lyssnar på P2 ibland, om det är klassisk musik som jag blir glad av, och inte av det deprimerande slaget. Men melodifestivalen ser jag alltid, av tradition.

Pollenallergi eller blixthalka?
Väljer blixthalka och hoppas att det är en dag då jag inte behöver ge mig ut i trafiken. Pollenallergier verkar väldigt jobbigt under en så lång period som de pågår. Hellre livsfara under en dag, än genomtrött under flera veckor, så tänker jag.

ch-des-vigiers-fresque

Böcker som utspelar sig i Paris eller i London?
Älskar Paris och Frankrike, fransmän, fransk mat, franska filmer, fransk kultur och franska böcker. Jag gillar det verklighetsnära, när det inte är säkert att det blir ett lyckligt slut. Precis som i livet.

Ishockey eller bandy?
Om något, så väljer jag hockey, då hinner man i alla fall se litet av vad som händer. Bandy verkar livsfarligt, med den där stenhårda lilla bollen.

 

mars-33856648

Bokaktuella Jo Nesbø (Törst) eller Johannes Anyuru (De kommer att drunkna i sina mödrars tårar)?
Jag är väldigt nyfiken på Anyurus bok, hoppas den lever upp till mina höga förväntningar.

Blåmesar eller domherrar?
Jag älskar fåglar, alla fåglar, men om jag skall välja mellan blåmesar och domherrar blir det domherrar. Dem ser jag så sällan, så jag blir rent lycklig när jag väl gör det :)

.

Klicka nu in till Johannas deckarhörna och var med du också!

9 reaktioner till “15 frågor om vårvintern

  1. Trevliga svar! Det var allt en lite klurig enkät att svara på! Sportfrågorna kunde jag ändå svara hyfsat på eftersom jag har en sport-tokig sambo så är det sport på tv så blir det ofta att jag råkar se en del även jag sitter med en bok eller liknande =)

    Gillad av 1 person

  2. Hade jag varit med hos Johanna, så hade det blivit ett mycket kort inlägg från min sida kan jag säga. Förutom på fyra av frågorna (blixthalka, alpint, snödroppar, Jo Nesbø) hade mitt svar blivit ”varken eller”;-)

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.