Skip to content

Fettisdagen (21/365)

2 mars, 2017

fettisdag

På fettisdagen köpte jag hem semlor från konditoriet som bakar allt från grunden, inklusive gör sin egen mandelmassa som inte blir så söt som den annars brukar bli. Och så glömde jag att fota, hur kan man missa en sådan sak..? I dag bad jag Patrik köpa med sig semlor hem, och här är en av dem. Den doftade väldigt gott, men jag avstod från att äta av den. Förmodligen har jag fått magsår igen, och då är semlor uruselt att äta. Torsk och ris och havregrynsgröt fungerar mycket bättre, kulinariskt så det förslår… 😉

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

29 kommentarer leave one →
 1. Helen permalink
  9 mars, 2017 08:58

  Så otroligt fin bild men vad trist att magen krånglar :(. Ta det lugnt och så hoppas jag att du snart mår bättre!

  Liked by 1 person

 2. 5 mars, 2017 12:46

  Men stackare, hoppas det går att bli av med ganska fort. Krya!

  Gilla

 3. 4 mars, 2017 05:48

  Så fint så, alltid lika fint ljus i dina bilder. Semlan ser god ut men min blick faller på den vackra koppen, en sån skulle jag också vilja ha…

  Liked by 1 person

  • 4 mars, 2017 07:11

   Tack 🙂 Koppen beställde jag för några år sedan från Anna Keramik (finns på Facebook). Hon gör så otroligt många fina saker, man vill ha allt!

   Liked by 1 person

 4. 3 mars, 2017 09:16

  Usch för magsår! Krya på dig. Ursnyggt och stämningsfullt foto! 🙂

  Liked by 1 person

 5. 3 mars, 2017 05:16

  Vackert arrangerad bild! Magsår låter verkligen inte bra, ta hand om dig!

  Liked by 1 person

  • 4 mars, 2017 07:12

   Tack, det skall jag 🙂 Och tack för kommentaren om fotot, jag måste ju försöka få till en semmelbild även om jag inte kan äta den själv just nu 😉

   Gilla

 6. 3 mars, 2017 07:09

  Magsår !! Då måste du vara rädd om dig Annette, och äta rätt. Bilden är super, så vackert arrangerat som så ofta hos dig.

  Liked by 1 person

  • 3 mars, 2017 08:47

   Tack för omtanken, Anita. Jag får samma symptom varje år vid den här tiden; tryck och ont över bröstkorgen och ryggen och hög puls. Några gånger har jag pallrat mig iväg till vårdcentralen och de har skickat mig på gastroskopi. Samma sak varje gång; antingen blödande magsår eller utläkt magsår. Det är väldigt obehagligt när det pågår, särskilt som min bror fick en stor hjärtinfarkt och de symptom jag får är samma som kärlkramp. Nu har jag ätit receptfria omeprazol mot magsyror som är mitt problem (tyvärr ett arv från min mamma), och då avtar symptomen, så jag är rätt så säker på att det är magsår. Igen. Jag älskar ju kaffe, men jag får nog inse att jag får sluta med det helt och hållet. Tack för fin kommentar om mitt foto också 🙂

   Liked by 1 person

   • 3 mars, 2017 11:19

    Att sluta med kaffe är ingen större uppoffring när det gäller hälsan och att må bra. Kan låta krasst men nya vanor är aldrig fel och oftast är det lättare än man tror att bryta sina gamla vanor.

    Liked by 1 person

   • 3 mars, 2017 12:35

    Nej, det borde ju inte vara det. Hälsan kommer förstås först. Det är bara så förrädiskt, eftersom det går bra att dricka kaffe under långa perioder, tills det plötsligt tar stopp. Men det är så med magsår, och jag tror att de som har IBS upplever samma sak, att det som går bra vissa dagar går inte alls andra dagar. Men som sagt, kaffe är inte livsnödvändigt, så det är bara att skippa. Jag tror faktiskt att en stor del av kaffedrickande, inte bara för mig, handlar om andra saker än just kaffet. Som att det är socialt.

    Gilla

 7. 3 mars, 2017 07:01

  Krya på dig! Snyggt arrangerad bild

  Liked by 1 person

 8. 3 mars, 2017 06:56

  Snyggt arrangerat med semlan i fokus.

  Liked by 1 person

 9. 3 mars, 2017 04:23

  Supersnyggt arrangerat. Håller tummarna att du känner dig bättre snabbt!

  Liked by 1 person

 10. 2 mars, 2017 08:46

  svärdotter bjöd på hembakade semlor ❤️

  Liked by 1 person

 11. 2 mars, 2017 08:25

  Såg i en kommentar av dig att du trodde att du hade förätit dig på semlor – ja, inte riktigt men 14 stycken du åt som mest osv;-)
  Hoppas verkligen att du inte fått magsår igen, för torsk, ris och havregrynsgröt skulle jag kanske kunna äta en dag…

  PS. Trodde att magsår orsakas av stress. Kan ha fel. Så sluta stressa med alla böcker med deadlines för recensioner;-) DS.

  Liked by 1 person

  • 3 mars, 2017 09:01

   Tror att det är magsår, men svar får jag inte förrän i slutet av månaden, när de kollat med en kamera hur det ser ut. Jag känner igen symptomen, så jag tror att det är magsår som jag haft flera gånger förut. Dessutom känns det bättre när jag ätit omeprazol mot för mycket magsyror, så det tyder ju på att det är magsår. Så du tycker att det vore stressande att läsa i min takt, förstår inte hur du tänker då… 😉

   Gilla

 12. 2 mars, 2017 07:20

  Stackare, magsår låter plågsamt! Semlan ser fin ut och dukningen likaså. Själv bakade jag egna semlor och malde egen mandelmassa, eftersom – som jag berättat för dig förut – min släkt har rätt många idéer kring hur det ”ska” vara och alltid har varit. Gott, hursomhelst! Krya på dig nu! Hälsningar från en som gillar ris, torsk och havregrynsgröt 🙂

  Liked by 1 person

  • 3 mars, 2017 09:07

   Oj, vilket slit! Hoppas verkligen att semlorna uppskattades och att de som åt förstod hur mycket omsorg du lagt ned på dem. Tack så mycket för omtanken! Det är inte så smärtsamt, däremot skrämmande när jag plötsligt får ont i bröstkorgen och puls lika hög som om jag är ute och springer. Hade jag inte haft magsår tidigare med samma symptom hade jag trott att det var kärlkramp, men jag känner mig ganska säker på att kaffet och kanske något annat jag äter har skapat för mycket magsyra, igen.

   Gilla

 13. 2 mars, 2017 06:46

  Det med magsår låter inte bra, var rädd om dig.

  Liked by 1 person

  • 3 mars, 2017 09:08

   Tack 🙂 Det är skrämmande när symptomen kommer, och irriterande att jag inte lyckas avstå kaffe utan ramlar dit på det hela tiden.

   Gilla

 14. 2 mars, 2017 06:00

  Snyggt arrangerat och fotat! Den ser väldigt god ut. 🙂 Tråkigt om du fått magsår!! Krya på dig! Kram!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: