Fettisdagen (21/365)

fettisdag

På fettisdagen köpte jag hem semlor från konditoriet som bakar allt från grunden, inklusive gör sin egen mandelmassa som inte blir så söt som den annars brukar bli. Och så glömde jag att fota, hur kan man missa en sådan sak..? I dag bad jag Patrik köpa med sig semlor hem, och här är en av dem. Den doftade väldigt gott, men jag avstod från att äta av den. Förmodligen har jag fått magsår igen, och då är semlor uruselt att äta. Torsk och ris och havregrynsgröt fungerar mycket bättre, kulinariskt så det förslår… ;)

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

29 reaktioner till “Fettisdagen (21/365)

  1. Tack för omtanken, Anita. Jag får samma symptom varje år vid den här tiden; tryck och ont över bröstkorgen och ryggen och hög puls. Några gånger har jag pallrat mig iväg till vårdcentralen och de har skickat mig på gastroskopi. Samma sak varje gång; antingen blödande magsår eller utläkt magsår. Det är väldigt obehagligt när det pågår, särskilt som min bror fick en stor hjärtinfarkt och de symptom jag får är samma som kärlkramp. Nu har jag ätit receptfria omeprazol mot magsyror som är mitt problem (tyvärr ett arv från min mamma), och då avtar symptomen, så jag är rätt så säker på att det är magsår. Igen. Jag älskar ju kaffe, men jag får nog inse att jag får sluta med det helt och hållet. Tack för fin kommentar om mitt foto också :)

   Gillad av 1 person

   1. Att sluta med kaffe är ingen större uppoffring när det gäller hälsan och att må bra. Kan låta krasst men nya vanor är aldrig fel och oftast är det lättare än man tror att bryta sina gamla vanor.

    Gillad av 1 person

   2. Nej, det borde ju inte vara det. Hälsan kommer förstås först. Det är bara så förrädiskt, eftersom det går bra att dricka kaffe under långa perioder, tills det plötsligt tar stopp. Men det är så med magsår, och jag tror att de som har IBS upplever samma sak, att det som går bra vissa dagar går inte alls andra dagar. Men som sagt, kaffe är inte livsnödvändigt, så det är bara att skippa. Jag tror faktiskt att en stor del av kaffedrickande, inte bara för mig, handlar om andra saker än just kaffet. Som att det är socialt.

    Gilla

 1. Såg i en kommentar av dig att du trodde att du hade förätit dig på semlor – ja, inte riktigt men 14 stycken du åt som mest osv;-)
  Hoppas verkligen att du inte fått magsår igen, för torsk, ris och havregrynsgröt skulle jag kanske kunna äta en dag…

  PS. Trodde att magsår orsakas av stress. Kan ha fel. Så sluta stressa med alla böcker med deadlines för recensioner;-) DS.

  Gillad av 1 person

  1. Tror att det är magsår, men svar får jag inte förrän i slutet av månaden, när de kollat med en kamera hur det ser ut. Jag känner igen symptomen, så jag tror att det är magsår som jag haft flera gånger förut. Dessutom känns det bättre när jag ätit omeprazol mot för mycket magsyror, så det tyder ju på att det är magsår. Så du tycker att det vore stressande att läsa i min takt, förstår inte hur du tänker då… ;)

   Gilla

 2. Stackare, magsår låter plågsamt! Semlan ser fin ut och dukningen likaså. Själv bakade jag egna semlor och malde egen mandelmassa, eftersom – som jag berättat för dig förut – min släkt har rätt många idéer kring hur det ”ska” vara och alltid har varit. Gott, hursomhelst! Krya på dig nu! Hälsningar från en som gillar ris, torsk och havregrynsgröt :-)

  Gillad av 1 person

  1. Oj, vilket slit! Hoppas verkligen att semlorna uppskattades och att de som åt förstod hur mycket omsorg du lagt ned på dem. Tack så mycket för omtanken! Det är inte så smärtsamt, däremot skrämmande när jag plötsligt får ont i bröstkorgen och puls lika hög som om jag är ute och springer. Hade jag inte haft magsår tidigare med samma symptom hade jag trott att det var kärlkramp, men jag känner mig ganska säker på att kaffet och kanske något annat jag äter har skapat för mycket magsyra, igen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.