Fikaställe (31/365)

I tisdags var jag i Uppsala för att köpa några saker inför Jackies födelsedagsfirande i helgen, och då passade jag på att slinka in på Café Barista i väntan på att butikerna skulle öppna. Jag hann läsa etthundra sidor i boken jag hade med mig. Det är riktigt mysigt att sitta på caféer och läsa.

På det här fikastället har de väldigt gott kaffe och många goda bakverk, men det här är vad jag ofta väljer: sallad med grillad halloumi, edamamebönor, syltad rödlök (så gott!), spenat och litet till. Och så deras mangosmoothie med mynta.

Jag ligger låååångt efter i fotoutmaningen, tror ni att jag kan komma ikapp? ;)

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

25 reaktioner till “Fikaställe (31/365)

  1. Tack, vad roligt att du tycker det! Jag skall försöka fota och lägga upp bilder som jag verkligen gillar och/eller som betyder något för mig, sedan får vi se om jag hinner bli klar med utmaningen, antagligen inte ;)

   Gillad av 1 person

 1. Tack för din fina kommentar och hinner jag så kommer du också att hinna. Jag tillhör absolut de där som Anita skriver om, de som lägger upp massor av inlägg på en dag och de som inte hinner kommentera så mycket. Kul med kommentarer och vet att ingen kan kommentera allt. Har varit med tidigare och kommenterat, har också varit med tidigare (i en grupp) där vi inte kommenterat så mycket. Där var vi mer med för att inspirera varandra i gruppen och har en hel del aktiviteter tillsammans där vi träffas på olika sett, genom träffar, olika utbildningar samt självklart fotoutflykter både hemma vid och med resor. Det finns olika anledningar till att delta, gillar att inspireras av andras bilder men hinner inte alltid med alla kommentarer, kanske planeringen som saknas blir oftast kvällar och då ska det redigeras bilder och annat. Jag är med i år för att mer inspirera mig själv att se teman i bilder och kanske ofta lite eljest, inte alltid man lyckas men …

  I de fotoutbildningar jag gått har det alltid varit viktigt att tänka efter före och genom att fora i råformat måste allt redigeras, det är ju som att framkalla en bild på den analoga tiden, göra bilden till det man vill få fram. Kul att du gillade min bilder och du kan nog inspirera mig till en hel del av vad jag har sett här så långt.

  Gillad av 1 person

  1. Jag förstår hur du tänker, det tar väldigt mycket tid att kommentera hos andra. Det blir ju till slut en avvägning hur mycket tid man kan lägga på det sociala utbytet med kommentarer. Jag kommer hur som helst att titta in hos dig och se om du lagt upp några nya bilder att inspireras av, alldeles oavsett om du kommenterar hos mig :)

   Gilla

 2. Det såg riktigt gott ut och lät mysigt att läsa på ett café. Det har jag aldrig gjort, annat än att plugga på caféet på universitetet, men det var ju mer regel än undantag att alla gjorde så.

  För vems skull är du med i 365? Jag är med för att utveckla mitt fotande och inspireras av andras bilder och vill förstås hinna i mål även i år, men det är inte min första prio. Tyvärr är det perioder i livet då tiden inte finns och man måste prioritera bort detta roliga för annat som är mindre roligt. Jag försöker lägga ut bilder varje dag och tar en stund så och då och är runt till dem jag följer och lämnar kommentarer på flera bilder i taget. Jag gillar verkligen då andra har lämnat kommentarer och vill hinna till dem/er också.
  Med detta menar jag att du utvecklas ju även om du inte hinner i mål, så ta det i ditt tempo och varmt lycka till med allt! Kram <3

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Så försöker jag också tänka, att jag vill lära mig under tiden utmaningen pågår och inspireras av er andra också. Problemet är nog att det är så mycket man vill hinna med, så mycket som är roligt :)

   Och så kul med en Sheltie! det blev inga valpar för Shelly vid första parningen, så nu har hon varit på utställning igen och så blir det nytt försök vid nästa löp, troligtvis i slutet av maj/början av juni. Skall hålla ett extra öga på din blogg nu framöver och se vad som händer :) Kram!

   Gillad av 1 person

   1. Det är ju just detta med att det finns alldeles för mycket roligt som ska göras (och en hel del måsten), men det är ju ett kärt bekymmer, för tänk om vi inte hade något som var roligt alls, inget att se fram emot…

    Det ska bli jättekul med en sheltie i familjen! <3 Tiken är dräktig och vi kommer att få en valp om det bara går bra hela vägen och vi är sååå förväntansfulla här hemma. Om allt går som det ska blir det påskkycklingar. :) Tråkigt att Shelly gick tom denna första parning, men det är ju tur att det kommer fler tillfällen. Får kanske bli en utställnings- eller agility/lydnadssommar i stället. :)

    Sköt om dig och välj det roligaste! <3

    Gillad av 1 person

 3. En sallad helt i min smak. Ja, möjligen inte löken men den ser ju lätt ut att peta bort. Sen får jag uppfattningen att det är ganska så tidigt eftersom du väntar på att butikerna ska öppna men har man inte ätit frukost så skulle jag välja som du. Fast nu är det kanske själva bilden som är grejen här eftersom det är en fotoutmaning, där jag själv deltar. Känns lite underligt att lämna och gå vidare utan att kommentera bilden. Den är bra ;-) Nej, men också syggt arrangerat med boken och mangomuggen. Störs möjligen lite av bakgrunden som känns lite rörig men det hör ju till då du är på en offentlig plats och du har fått fint fokus på salladen även om jag nog hade valt att ta med hela tallriken. Märker att jag blivit väldigt petig när det gäller inte bara mina utan även andras bilder. Vet inte om det är bra eller inte men det får ju inte gå till överdrift.

  När det gäller attt hinna ifatt eller inte håller jag med i vad Beate skriver. Att lägga ut typ fem eller fler inlägg på samma dag är ingen bra idé om man vill få respons. Vet att flera av deltagarna kan lägga ut upp till tio inlägg på en dag efter ett längre uppehåll. De har jag helt slutat att ens besöka. Många, deltagare kör sitt eget race, de kommenterar aldrig eller väldigt sällan hos andra, varför har jag ingen aning om. Själv är jag med för att inspireras av andras bilder, att försöka titta på bilder rent fotografiskt och där av lära. Kommunicationen deltagare emellan känns väsentlig, varför är jag annars med ? Nu har ju jag hunnit ikapp trots att jag började sent och orsaken är nog att jag inte ville ligga efter fast jag hela tiden kände att, det var ju inte så här jag skulle göra. Lade ut ungefär två bilder per dag då jag hade relativt gott om tid. Nu varvar jag som planerat med mina kurser och mitt vanliga arbete. Lightroom kan jag verkligen rekommendera om du inte redan har det plus Moderskeppets stora urval av kurser. Följ dina känslor, vill du skynda för att hinna i mål med 365 utan så mycket feedback och halvbra bilder eller vill du få respons, jobba med dina bilder i din egen takt, lära och ha kul. Att lyckas kombinera båda valen, att skynda, ha rligt och att lära är naturligtvis det ultimata och fungerar det är valet lätt. Lycka till :-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack för utförlig kommentar, det uppskattas! Du har rätt om bilden, den är inte särskilt bra. Jag fotade med min mobiltelefonkamera, hade inte systemkameran med mig, och tänkte ha den till Instagram. Men väl hemma tänkte jag att den ju faktiskt dokumenterar vad jag gjorde den dagen, då fick den vara med, även om kvaliteten inte var den bästa. Jag behöll bakgrunden för att man skulle kunna ana var jag var, åtminstone att det var på en offentlig plats och inte hemma. Sedan tyckte jag att det blev ganska fint med färgerna som tas upp av den syrade löken, boktiteln och dynorna i fåtöljerna.

   Jag brukar redigera i Photoshop, det jag kan, vilket bara är de absoluta grunderna. Jag har funderat på kurser hos Moderskeppet, och jag tror att det skulle vara lärorikt även att lära sig från fototidningar och mer eller mindre härma proffsen, prova samma inställningar och jämföra med andra inställningar, se vad som händer. Ett problem, som jag ser det, är att jag ofta (inser jag) fotar rörliga motiv. Det är svårt att hinna fundera på så mycket mer än bländaren, sedan har motivet försvunnit ;) Men, jag skall öva. Och försöka ha en plan i förväg litet oftare.

   Gilla

 4. Jag tror stenhårt på dig. Det är långt kvar av året och snart kommer roligare årstid att föreviga. Under din resa i Frankrike ”förväntar” jag mig många härliga bilder 😉

  Barista är ett bra fikaställe, ekologiskt och fairtrade.

  Gillad av 1 person

  1. Tack :) Det märks redan att det är roligare att vara utomhus och fota. Och även inomhus blir det enklare när ljuset blir bättre. Jag vågar inte ta ut resan runt i Frankrike i förväg, litet vidskeplig, trots att boende, hyrbil och flyg är bokade, men om inget oförutsett inträffar lovar jag att det blir många bilder från resan! Jag brukar avsluta kvällarna på våra resor med att blogga och lägga upp bilder, det blir nog så nu också.

   Gilla

 5. Ser ut att vara ett riktigt mysigt ställe med god sallad! Mycket nyttigare än fikabröd… Första året jag var med i utmaningen började jag inte förrän i mitten på mars och jag kom i mål. Så du klarar det säkert! :)

  Gillad av 1 person

 6. Grillad halloumi – mums! Edamamebönor är de enda bönor jag gillar – mums där också:-)
  Då du hann läsa hela 100 sidor i boken måste du ha varit extremt tidigt ute eller så läser du extremt fort;-)
  Du kanske kommer ikapp 365 photos. Men jag har märkt hos andra som är med i utmaningen att det inte är så speciellt lyckat att lägga upp en massa foton samma dag för att komma ikapp om man ligger efter. Grejen är nämligen den att besökarna kanske kollar bilderna men inte orkar kommentera, vilket ju är synd.

  Tror den här bloggen skulle falla dig i smaken:
  http://margaretag.nu/

  Hon är en lika duktig fotograf som du och kör ungefär som du ;-)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.