Böcker att se fram emot sommaren 2017

Nu har Sommarens katalog från Svensk Bokhandel kommit, och ännu fler böcker visar förlagen upp på sina hemsidor. Jag har valt ut mina favoriter.I april kommer det många böcker som jag hoppas hinna läsa. Den faktabok jag ser mest fram emot att läsa är Vad hände med barnen? Hur de minsta blev en handelsvara. Bland spänningslitteraturen har jag stora förväntningar på Alex och Hetta, som jag tror är två fullkomligt gastkramande böcker. Alex ges dessutom ut av Sekwa förlag, vilket ofta brukar borga för kvalitetslitteratur. Bland de skönlitterära romanerna tror jag mest på Mitt namn är Lucy Barton. Det är en kritikerrosad roman om den komplicerade kärleken mellan mor och dotter. Boken har har legat etta på New York Times bästsäljarlista och nominerades till The Man Booker Prize 2016.
.

I maj och juni ser jag fram emot den här blandningen av spänning, feelgood, humor och kanske en och annan skönlitterär pärla. Drömmar och dilemman hoppas jag är lika helgalet härlig som första delen i serien om Charlie. Jag har inte läst något av Lucy Dillon tidigare, nu hoppas jag att Allt jag önskade är den lättsamma feelgoodbok som jag tror att den är. Jag vet inte vad jag kan förvänta mig av Vargarnas historia, men att döma av baksidestexten på boken är det en väldigt stark roman. Och så kommer Arundhati Roy med en ny roman efter en lång tids uppehåll, Ministry of utmost happiness, den ser jag fram emot!
.
I juli och augusti tycks jag ha fastnat för ett blått tema, och dessutom övervägande deckare/kriminalromaner. Innan du går blir ett undantag, och den tror jag kommer att vara en helt underbar skönlitterär historia.

 

Så, vad har jag missat? Vad ser ni fram emot att läsa under sommaren?

 

8 reaktioner till “Böcker att se fram emot sommaren 2017

 1. Jag har inte börjat kika på sommarens böcker ännu så det här var kul att se vad som kommer :) Bara att bläddra i Sommarens böcker är magiskt i sig. Eva F.Dahlgren har skrivit bra böcker så Vad hände med barnen vill jag absolut läsa.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har inte läst något av henne än, men ämnet känns väldigt viktigt, så den boken kommer jag inte att missa. Skall kolla upp vad hon skrivit mer. Visst är det magiskt att bläddra i bokkatalogerna :)

   Gilla

 2. Den lilla bokhandeln runt hörnet har jag haft på min att läsa-lista länge, så det är kul att den kommer på svenska. Då kanske den blir läst ;) Blir lite nyfiken på Hunden som vågade drömma, även om Hönan som drömde om att flyga blev lite av en besvikelse.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har inte själv läst Hönan som drömde om att flyga, men har förstått att man antingen tycker mycket om den eller inte alls. Hoppas att du läser Den lilla bokhandeln runt hörnet, det är roligt att jämföra upplevelserna av en viss bok.

   Gilla

 3. Jag började bläddra i den igår, Med gul överstrykningspenna i högsta hugg. Har inte bläddrat igenom hela än, men Hemmet av Mats Strandberg och I djupt vatten av Paula Hawkins ser jag fram emot :)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.