Vänder ryggen till (53/365)

I dag blev det mulet igen, och då tycker jag att det är svårt att få till bra skärpa och ljus i bilderna. Jag blev tvungen att korrigera bilden litet i efterhand för att den skulle få litet mer liv i sig. Jag brukar inte redigera så mycket, en gång i tiden hade jag som princip att inte redigera alls, jag ville minnas och även visa verkligheten som den är. Den principen känns väldigt avlägsen nu. Det går ju inte att låta bli, när bilden blir bättre när den är ljusare, har mer kontrast i sig, mer mättnad eller vad det kan vara. I just den här bilden var det lyster som gjorde susen till en annars ganska grå bild.

Ser ni hur hanen bevakar mig så att jag inte skall komma för nära? Jag hade gärna smugit litet närmare, men jag ville ta just en sådan här bild där de vänder ryggen mot mig, eftersom det är ett av årets teman. När jag kom för nära gjorde de sig beredda att flyga ned i ån. Det ser ändå ut som de har det ganska mysigt där vid åkanten, och jag blev nöjd med att man ser andra änder i bakgrunden som skapar liv i bilden.

Så här såg förresten min bild ut på samma tema förra året. Inte särskilt lyckad fototekniskt sett, men jag gillar bilden eftersom den visar våra små ungfåglar som de såg ut då. Litet skillnad jämfört med nu.

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

3 reaktioner till “Vänder ryggen till (53/365)

  1. Bilden är ju jättefin när det gäller skärpa, ljus och färger. Extra kul att hanen kastar ett bevakande öga. Tänkte tidigare liksom du när det gäller redigering men inte kan man låta bli när bilderna ofta blir bättre så länge man inte går till överdrift och förändrar bilden radikalt genom olika effekter men det är ju en helt annan sak :-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.