Eget tema: Vänder ryggen till (301/366)

lika-men-olika

Tanken var att ha fem hönor och en tupp. Ett år senare har vi några fler… Det här är tre av nytillskotten under sommaren. En Brahma med färgen lemon pyle, som jag ville ha för att de blir så vackra. Ja, vadå, vissa tycker om att titta på tavlor, jag tycker om att titta på fåglar :) Tyvärr är jag ju allergisk, så jag kan inte titta för länge på dem, om jag inte har andningsmasken på mig. De andra två är Araucanor. De kommer att värpa gröna respektive blå ägg. I februari-mars nästa år borde jag kunna visa er våra första ägg från dem.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

18 reaktioner till “Eget tema: Vänder ryggen till (301/366)

  1. Jag känner många som är väldigt tveksamma till fåglar, själv älskar jag dem. Jag hade undulater och papegojor när jag växte upp (väldigt toleranta föräldrar), men utvecklade allergi till slut, fåglar dammar ju väldigt mycket. Nu får jag hålla till godo med höns som man inte har inomhus.

   Gillad av 1 person

 1. Å hur lyckades du med att få dom att posera så fint för dig???? :-) Gillar färg- och ljussättningen i din fina bild. Har aldrig sett gröna respektive blåa ägg – hhhmmmmmmm. Trodde ägg var antingen vita eller bruna… Gud vad man lär sig…

  Gillad av 1 person

  1. Tack :) Jag knipsade av kvistar från våra vinbärsbuskar, fåglarna älskar bladen och bären. Jag får behärska mig bara, så jag inte knipsar av för många grenar, bara för att göra hönsen glada :)) Den som är ljusgul är en Brahma med färgen lemon pyle. Det låter ju helt galet, men jag köpte ägg och kläckte just för att de är så vackra att se på. Inte fel med ägg heller förstås.

   Gilla

 2. Vacker bild på dina vackra höns! Roligt det är med höns som värper ägg med olika färger. Jag brukar köpa av en jobbarkompis och det ser så fint ut med äggen i olika storlekar och färger. :) Goda är de också, så från affären köper jag bara ägg i nödfall ;)

  Gilla

  1. Jag köper aldrig ägg numera, det känns enormt lyxigt att vara självförsörjande på det. Visst är det fint med olika storlekar och färger, jag ser fram mot att kunna hämta in även blå och gröna ägg :)

   Gilla

 3. Åh vad jag älskar dina vackra underbara hönsbilder! Detta foto är så kul, alla kollar ” men hallå…vad är det som händer där borta….har vi missat nått! :D
  Vackra färger och ljus som faller in på dina höns ;)

  Gilla

   1. Toppen! Det ser jag fram mot :) I söndags var det en duvhök på våra höns men de klarade sig….tack och lov ;) Efter detta ville de inte gå ut på två dagar….men nu börjar livet återgå till det normala igen. Jag blev så rädd och arg när jag var på väg till hönsen och upptäckte faran! Hönsen gick fritt ute som de brukar och när jag kommer lyfter höken och det är en hög med fjädrar på backen. Hönorna kom fram senare när jag lockade på dem å de lät så eländiga och berättade vad som hänt … de var fortfarande lite chockade ;)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.