Skip to content

Eget tema: Vänder ryggen till (301/366)

16 september, 2016

lika-men-olika

Tanken var att ha fem hönor och en tupp. Ett år senare har vi några fler… Det här är tre av nytillskotten under sommaren. En Brahma med färgen lemon pyle, som jag ville ha för att de blir så vackra. Ja, vadå, vissa tycker om att titta på tavlor, jag tycker om att titta på fåglar 🙂 Tyvärr är jag ju allergisk, så jag kan inte titta för länge på dem, om jag inte har andningsmasken på mig. De andra två är Araucanor. De kommer att värpa gröna respektive blå ägg. I februari-mars nästa år borde jag kunna visa er våra första ägg från dem.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

18 kommentarer leave one →
 1. 18 september, 2016 02:49

  Fin bild på hönsen och spännande tema!

  Gilla

 2. 18 september, 2016 11:55

  Väldigt vacker bild! 🙂
  Så synd att du är allergisk. 😦 Fåglar är så underbara och vackra. ❤

  Gilla

  • 22 september, 2016 10:36

   Ja, det är tråkigt. Papegojor är så spexiga och roliga, jag har läst att de har intelligens som en treåring och det kanske kan stämma.

   Gilla

 3. 18 september, 2016 06:25

  Härlig tolkning som passar perfekt här. De är så himla fina dina höns!

  Gilla

 4. 17 september, 2016 07:26

  Så vackra färger…..så läckra fjädrar !

  Gilla

 5. ogamotoga permalink
  16 september, 2016 05:58

  Själv gillar jag inte fåglar, men erkänner att jag tycker era är fina (kanske sagt det förr?) ?

  Gilla

  • 22 september, 2016 10:34

   Jag känner många som är väldigt tveksamma till fåglar, själv älskar jag dem. Jag hade undulater och papegojor när jag växte upp (väldigt toleranta föräldrar), men utvecklade allergi till slut, fåglar dammar ju väldigt mycket. Nu får jag hålla till godo med höns som man inte har inomhus.

   Liked by 1 person

 6. 16 september, 2016 04:57

  Å hur lyckades du med att få dom att posera så fint för dig???? 🙂 Gillar färg- och ljussättningen i din fina bild. Har aldrig sett gröna respektive blåa ägg – hhhmmmmmmm. Trodde ägg var antingen vita eller bruna… Gud vad man lär sig…

  Liked by 1 person

  • 16 september, 2016 05:13

   Ha ha, ja jag visste inte heller att det fanns de färgerna förrän för ett år sedan. Det kommer att bli en fin liten samling ägg i vår, äggmålningen får stryka på foten 😉

   Gilla

 7. 16 september, 2016 04:53

  Vacker komposition med ett jättefint ljus och färger. Jag gillar den där gröna grenen med blad på som ger en skugga på väggen. Så fin den är den som är i förgrunden med byxorna. Blir kul när man får se på de färgade äggen senare.

  Liked by 1 person

  • 22 september, 2016 10:32

   Tack 🙂 Jag knipsade av kvistar från våra vinbärsbuskar, fåglarna älskar bladen och bären. Jag får behärska mig bara, så jag inte knipsar av för många grenar, bara för att göra hönsen glada :)) Den som är ljusgul är en Brahma med färgen lemon pyle. Det låter ju helt galet, men jag köpte ägg och kläckte just för att de är så vackra att se på. Inte fel med ägg heller förstås.

   Gilla

 8. 16 september, 2016 04:23

  Vackra fjädrar och kul att de är i skiftande färger.

  Gilla

 9. 16 september, 2016 04:06

  haha, talande 🙂

  Liked by 1 person

 10. 16 september, 2016 04:00

  Vacker bild på dina vackra höns! Roligt det är med höns som värper ägg med olika färger. Jag brukar köpa av en jobbarkompis och det ser så fint ut med äggen i olika storlekar och färger. 🙂 Goda är de också, så från affären köper jag bara ägg i nödfall 😉

  Gilla

  • 22 september, 2016 10:28

   Jag köper aldrig ägg numera, det känns enormt lyxigt att vara självförsörjande på det. Visst är det fint med olika storlekar och färger, jag ser fram mot att kunna hämta in även blå och gröna ägg 🙂

   Gilla

 11. 16 september, 2016 03:28

  Åh vad jag älskar dina vackra underbara hönsbilder! Detta foto är så kul, alla kollar ” men hallå…vad är det som händer där borta….har vi missat nått! 😀
  Vackra färger och ljus som faller in på dina höns 😉

  Gilla

  • 22 september, 2016 10:27

   Tack! Vad roligt att du gillar dem, risken är nämligen att det kommer fler… ,)

   Liked by 1 person

   • 22 september, 2016 03:48

    Toppen! Det ser jag fram mot 🙂 I söndags var det en duvhök på våra höns men de klarade sig….tack och lov 😉 Efter detta ville de inte gå ut på två dagar….men nu börjar livet återgå till det normala igen. Jag blev så rädd och arg när jag var på väg till hönsen och upptäckte faran! Hönsen gick fritt ute som de brukar och när jag kommer lyfter höken och det är en hög med fjädrar på backen. Hönorna kom fram senare när jag lockade på dem å de lät så eländiga och berättade vad som hänt … de var fortfarande lite chockade 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: