Grön, grönare, grönast (75/365) – Linnéträdgården

I söndags strosade Patrik och jag omkring i Uppsala, fikade och fotade. Här i Linnéträdgården hade vi lektioner i rättshistoria när jag undervisade på juristlinjen, det var roligt att titta in här igen, väldigt länge sedan sist.

Linnéträdgården är Sveriges äldsta botaniska trädgård. Det är lätt att man missar den vackra trädgården med Carl von Linnés professorsbostad, utställningar, café och butik, det ligger gömt bakom ett grönt plank på Svartbäcksgatan i centrala Uppsala och man kan få intrycket att man går in på privat mark.
.

En bonusbild, så att ni ser hur det faktiskt ser ut. Här bodde alltså Linné när han inte tog med sin familj ut till Hammarby, som jag visat bilder från tidigare. Sämre kunde man ha det.

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

9 reaktioner till “Grön, grönare, grönast (75/365) – Linnéträdgården

 1. Mycket fina bilder på en otroligt vacker trädgård. Tänk att bo där! Den övre bilden triggar min fantasi, då jag tycker den ser ut som en sagoträdgård, vilken den i och för sig nästan är. Det vassa staketet och inramningen är väl kanske det som gör att jag får den känslan.

  Gilla

 2. Jo då, vi upptäckte dem väl gömda trädgården för många år sedan. Bloggade till och med om en om jag minns rätt. Otroligt vackert är den och caféet med underbara pajer och perfekt cappuccino undgick oss inte heller;-)

  PS. Var Linnés huvud lika skitigt (måsbajs alltså) nu när ni besökte trädgården;-) DS.

  Gilla

 3. Härliga bilder med ett fint ljus och härliga färger. Snygga kompositioner. Verkligen vackert vårgrönt. :-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.