Skip to content

Tematrio – Sommarplaner

20 juni, 2017

Den sista tematrion för säsongen hos Lyrans Noblesser har temat sommarplaner: Berätta om tre saker ni planerar att göra i sommar!

 

1. För fem år sedan stod hon där i soluppgången bredvid sin mamma. I sommar är det dags att börja hantera henne mer, och tanken är att jag skall rida in henne själv. Så, det blir en hel del hästtid i sommar. Det kommer också att kläckas kycklingar inom kort, så min första plan kanske kan sammanfattas djurliv utan stress, som jag ofta tycker att det kan bli på vardagarna.

2. I sommar skall vi bila genom Frankrike tillsammans med en annan familj. Först ned genom Loiredalen och sedan upp och runt i Normandie. Det blir en hel del slott och det blir mycket kultur och historia. En del konst också, eftersom vi skall besöka Monets trädgård. Och så god och vällagad mat, förstås. Jag brukar skriva reseberättelser och fota mycket under våra resor, vill ni följa med på resan genom min reseblogg, så finns den här. Vi reser i mitten av juli. Det är inte så enkelt för oss att resa iväg på grund av djuren, men Patriks pappa med sambo har erbjudit sig att bo här när vi är borta, ni förstår säkert hur glada och tacksamma vi är för det.

3. En hel del storstädningar skall jag ta tag i också. När hösten kommer med vanliga rutiner igen, vill jag att min och barnens garderober är rensade från kläder vi aldrig använder. Till exempel. Det finns fler platser där en storstädning kan vara på plats.

Jag har inte tagit med läsning, att umgås med vänner och bekanta, små dagsutflykter och sol och bad i min trio, men jag räknar med en del sådant också. I dag skall jag som exempel läsa ut Vargarnas historia av Emily Fridlund, en väldigt välskriven och insiktsfull berättelse om ensamhet och vilka ödesdigra konsekvenser det kan få att man så gärna vill känna att man tillhör, att man ingår i en gemenskap. Recensionen kommer i eftermiddag.

Här har deltagare i Lyrans Tematrio länkat till sina blogginlägg om sommarplaner. Alla är välkomna att vara med!

 

20 kommentarer leave one →
 1. 22 juni, 2017 08:50

  Det låter som en toppensommar! Nu var det många år sedan jag red och särskilt sommartid saknar jag det. Kanske blir det något jag tar upp igen eller så får det bara bli lite turridningar vid tillfälle. Bila genom Frankrike blir nog väldigt mysigt. Rensa, rensa, det känns som att det är ett ständigt pågående projekt. Det kommer jag också göra i sommar och kanske bli av med lite på loppis. Skön sommar önskar jag dig!

  Gilla

 2. 21 juni, 2017 05:04

  Låter som bra sommarplaner.

  Liked by 1 person

 3. 21 juni, 2017 09:45

  Det låter som härliga sommarplaner. Djurliv, ingen stress och så Frankrike. Sorstädning kanske inte är det roligaste men det brukar kännas bra sen. Hoppas du får en jätteskön sommar 🙂

  Gilla

 4. 21 juni, 2017 07:16

  Vilken otroligt och fantastiskt fin bild den där första! Så stämningsfull…

  Låter som du har alldeles förträffliga planer inför sommaren 😀

  Gilla

 5. 20 juni, 2017 07:25

  jag hoppas på bra väder så vi kan genomföra en del av det vi planerat. jag ska följa din resa genom Frankrike. hoppas att du får en jättehärlig sommar!

  Liked by 1 person

 6. 20 juni, 2017 07:07

  Låter som en bra planering av sommaren! Lagom balans mellan nytta och nöje. Dessutom är Frankrike alltid fint 😀

  (osäker om min kommentar försvann…)

  Liked by 1 person

 7. 20 juni, 2017 06:33

  Nu hoppa jag bara att du dokumenterar dessa tre aktiviteter här på din blogg. Roligast ska nog bli att följa dig på resan i Frankrike. Du tar vär datorn med dig, eller gör du en bloggpaus?

  Liked by 1 person

  • 20 juni, 2017 06:52

   Datorn hänger med 🙂 Jag brukar avrunda dagarna med att ladda upp bilder från dagen och skriva om det som hänt. Väntar jag tills vi är hemma igen hinner jag glömma minst hälften 😉

   Gilla

 8. 20 juni, 2017 06:27

  Djurliv utan stress och sagolik natur låter toppen! (Städning är iofs inte fel det heller… eller ja, känslan efteråt liksom). 🙂
  (http://ibokhyllan.blogspot.se/)

  Liked by 1 person

  • 20 juni, 2017 06:55

   Jag ser faktiskt fram emot att röja upp bland kläder och skor, rensa ut det som tjejerna (och jag :o) vuxit ur. Känslan efteråt är precis som du skriver, inte fel alls 🙂

   Gilla

 9. Anna permalink
  20 juni, 2017 02:27

  Det låter som en härlig resa ni har framför er. Vi gillar inte att bila men ska åka en hel del tåg, jag hoppas att vi kan åka till Frankrike nästa år!

  Liked by 1 person

 10. 20 juni, 2017 10:12

  Djurliv utan stress är inte så dumt!

  Liked by 1 person

  • 20 juni, 2017 01:56

   Det är så trivsamt när man har tid, och det inte måste gå snabbt. Skönt också när man slipper is och kyla och det är ljusare och längre dagar. Att bära vatten till våra hästar och fåglar på vintern är inte särskilt roligt. Den här årstiden blir allt enklare 🙂

   Gilla

 11. 20 juni, 2017 09:50

  ingen stress här heller, mest hemmavid – vi bor tio minuters cykelväg från havet, ser Highland cattle från altanen och bokhyllan full 🙂

  Liked by 1 person

  • 20 juni, 2017 01:55

   Bokhyllan full är ju underbart, ungefär som här 🙂 Jag blir litet avundsjuk på att du har Highland Cattle nära dig, jag tycker att de är så pampiga och läckra. Jag som gillar att fota skulle gärna få möjlighet att ta bilder av dem och deras långa päls och långa horn.

   Gilla

 12. skrifvarstugan permalink
  20 juni, 2017 08:09

  Det blir med all sannolikhet en sommar full med härliga upplevelser som ger energi inför hösten. Önskar dig en riktigt härlig upplevelserik sommar ! 🙂

  Liked by 1 person

  • 20 juni, 2017 01:53

   Tack! Jag hoppas att jag hinner med åtminstone en del av det jag planerat. Och så hoppas jag förstås att sommaren blir bra för dig också! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: