Tematrio – Sommarplaner

Den sista tematrion för säsongen hos Lyrans Noblesser har temat sommarplaner: Berätta om tre saker ni planerar att göra i sommar!

 

1. För fem år sedan stod hon där i soluppgången bredvid sin mamma. I sommar är det dags att börja hantera henne mer, och tanken är att jag skall rida in henne själv. Så, det blir en hel del hästtid i sommar. Det kommer också att kläckas kycklingar inom kort, så min första plan kanske kan sammanfattas djurliv utan stress, som jag ofta tycker att det kan bli på vardagarna.

2. I sommar skall vi bila genom Frankrike tillsammans med en annan familj. Först ned genom Loiredalen och sedan upp och runt i Normandie. Det blir en hel del slott och det blir mycket kultur och historia. En del konst också, eftersom vi skall besöka Monets trädgård. Och så god och vällagad mat, förstås. Jag brukar skriva reseberättelser och fota mycket under våra resor, vill ni följa med på resan genom min reseblogg, så finns den här. Vi reser i mitten av juli. Det är inte så enkelt för oss att resa iväg på grund av djuren, men Patriks pappa med sambo har erbjudit sig att bo här när vi är borta, ni förstår säkert hur glada och tacksamma vi är för det.

3. En hel del storstädningar skall jag ta tag i också. När hösten kommer med vanliga rutiner igen, vill jag att min och barnens garderober är rensade från kläder vi aldrig använder. Till exempel. Det finns fler platser där en storstädning kan vara på plats.

Jag har inte tagit med läsning, att umgås med vänner och bekanta, små dagsutflykter och sol och bad i min trio, men jag räknar med en del sådant också. I dag skall jag som exempel läsa ut Vargarnas historia av Emily Fridlund, en väldigt välskriven och insiktsfull berättelse om ensamhet och vilka ödesdigra konsekvenser det kan få att man så gärna vill känna att man tillhör, att man ingår i en gemenskap. Recensionen kommer i eftermiddag.

Här har deltagare i Lyrans Tematrio länkat till sina blogginlägg om sommarplaner. Alla är välkomna att vara med!

 

20 reaktioner till “Tematrio – Sommarplaner

 1. Det låter som en toppensommar! Nu var det många år sedan jag red och särskilt sommartid saknar jag det. Kanske blir det något jag tar upp igen eller så får det bara bli lite turridningar vid tillfälle. Bila genom Frankrike blir nog väldigt mysigt. Rensa, rensa, det känns som att det är ett ständigt pågående projekt. Det kommer jag också göra i sommar och kanske bli av med lite på loppis. Skön sommar önskar jag dig!

  Gilla

 2. Det låter som härliga sommarplaner. Djurliv, ingen stress och så Frankrike. Sorstädning kanske inte är det roligaste men det brukar kännas bra sen. Hoppas du får en jätteskön sommar :)

  Gilla

 3. Nu hoppa jag bara att du dokumenterar dessa tre aktiviteter här på din blogg. Roligast ska nog bli att följa dig på resan i Frankrike. Du tar vär datorn med dig, eller gör du en bloggpaus?

  Gillad av 1 person

  1. Datorn hänger med :-) Jag brukar avrunda dagarna med att ladda upp bilder från dagen och skriva om det som hänt. Väntar jag tills vi är hemma igen hinner jag glömma minst hälften ;-)

   Gilla

  1. Jag ser faktiskt fram emot att röja upp bland kläder och skor, rensa ut det som tjejerna (och jag :o) vuxit ur. Känslan efteråt är precis som du skriver, inte fel alls :-)

   Gilla

 4. Det låter som en härlig resa ni har framför er. Vi gillar inte att bila men ska åka en hel del tåg, jag hoppas att vi kan åka till Frankrike nästa år!

  Gillad av 1 person

  1. Det är så trivsamt när man har tid, och det inte måste gå snabbt. Skönt också när man slipper is och kyla och det är ljusare och längre dagar. Att bära vatten till våra hästar och fåglar på vintern är inte särskilt roligt. Den här årstiden blir allt enklare :)

   Gilla

  1. Bokhyllan full är ju underbart, ungefär som här :) Jag blir litet avundsjuk på att du har Highland Cattle nära dig, jag tycker att de är så pampiga och läckra. Jag som gillar att fota skulle gärna få möjlighet att ta bilder av dem och deras långa päls och långa horn.

   Gilla

 5. Det blir med all sannolikhet en sommar full med härliga upplevelser som ger energi inför hösten. Önskar dig en riktigt härlig upplevelserik sommar ! :-)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.