Det var en gång (81/365)

Nästa år skall jag nog vara med i fotoutmaningen 365 foton igen. Efter ett halvårs uppehåll börjar jag bli litet sugen på att utmana mig igen, och det är ju så inspirerande att se andras bilder och jämföra idéer och tekniker till samma tema.

Ni som tittat in i min reseblogg har redan sett den här rariteten, en Citroën DS. Den stod på parkeringen vid ett av de slott vi besökte under vår Frankrikeresa. Så läckert att se sjuttio år gamla bilar som är så välskötta och fina. När vi kom hem läste jag på om den här bilmodellen, och det var riktigt kul kuriosa. Som att man måste ta av bakskärmen när man skall byta backdäck. Och att man kan fortsätta att köra om man tappar ett bakhjul, eftersom bilen kan rulla på tre hjul. Fransmän och teknik ♥

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

8 reaktioner till “Det var en gång (81/365)

 1. Vilken gammal fin Cittra och välvårdad men de har väl heller ingen salt ute på vägarna som här i landet. Gillar gamla fina europeiska bilar att titta på. Vilken kul info om att den går att köra på tre hjul också :-) Man undrar hur vanligt det var att en gammal Cittra tappade ett hjul förr eftersom de konstruerade bilarna så för att kunna köra ändå…… :-)

  Gilla

 2. Att den Cittran kunde rulla på tre hjul visste jag inte. Den har ett speciellt hydraulsystem också. DS:en var långt förre sin tid.
  Vi har nästan bara kört franska bilar, Citroen och nu Peugeot. Det är något visst med just franska bilar…

  Gillad av 1 person

 3. Båda våra två senaste franska bilar har läckt från ACn. Lagom kul att upptäcka när man sitter i i bilkö 32-gradig värme på motorvägen utanför Milano. Den här sommaren gick det bättre eftersom vi inte var i så varma länder.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.