Veckans topplista v 33 – Svensk Feelgood

Varje tisdag kommer Johannas deckarhörna med en ny topp fem på ett visst tema. Den här veckan är temat Svensk Feelgood.

Jag kan bara komma på två svenska feelgood-böcker som jag läst och tyckt om, och en författare utöver det som jag är nyfiken på att läsa något av. Jag har litet svårt att bara glida med i lättsamma historier som saknar fördjupning, trots att jag är väl medveten om att fördjupning inte är syftet med feelgood, utan tvärtom. Jag får helt enkelt titta runt hos er andra och få tips på läsvärd svensk feelgood :)

Här kommer min topp fem (som blev topp tre…)

1 – En framtida hemmafrus bekännelser, av Elin Eldestrand

Jag gillade verkligen den här boken! Den är helgalen, dråplig och burlesk, allt i ett! Jag har nog aldrig läst något liknande. Förlaget karaktäriserar den som en feelgoodbok, och vad annat kan man kalla en bok där en efter en mister livet, och man som läsare sitter och ler stort åt alltihop.

2 – Drömmar och dilemman, av Elin Eldestrand

Uppföljaren har inte riktigt samma charm, humor och dråplighet som den första boken i serien, men deckargåtan är minst lika välskriven. Det är lättsamt och lättläst och jag läste ut boken i ett enda svep.

3 – Toscana tur och retur, av Åsa Hellberg

Den här boken står i bokhyllan och väntar. En romantisk komedi om två medelålders kvinnor, en motorcykel och ett slott i Italien. Det finns onekligen en del beröringspunkter i handlingen, dels åldern, dels att vi besökt och bott på slott under våra senaste semestrar i Italien och Frankrike. Däremot har jag ingen livskris och har inget behov av ännu mer adrenalin och endorfiner, så motorcykel känns inte aktuellt ;)

 

Klicka nu in hos Johannas Deckarhörna och var med du också! Och titta gärna runt hos alla andra som är med, du kommer att få många, många bra tips!

 

31 reaktioner till “Veckans topplista v 33 – Svensk Feelgood

 1. Läste mer feelgood och typ chick lit när jag var tonåring. Nu är jag mer som du att jag gärna vill ha böcker med mer djup. Men dessa du tipsa om låter kul. Särskilt den första låter annorlunda och intressant 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Åsa Hellberg är jag lite nyfiken på.
  Ibland kan det finnas djup (som Mitt hjärta går på), men huvudsaken för mig är att jag ska lita på att jag får den där goda varma känslan av att världen är en bra plats när jag läst klart. Behöver det som motvikt ibland.

  Gillad av 1 person

 3. Elin Eldestrand har jag inte läst, men jag har en av hennes böcker i hyllan.

  Jag håller nog inte med, helt och hållet, om lättsam feelgood utan djup.Det ena utesluter inte det andra ;) Hoppas du får massor av tips den här veckan :)

  Gillad av 1 person

 4. Jag borde kanske läsa mer av Feel Good-böcker men har liksom inte riktigt fastnat för sådana. Jag tycker som dig att det är lite svårt att glida med i det lättsamma utan någon fördjupning.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, ofta känns det som att man vill få mer av allt, och att det inte skall vara så förutsägbart. Å andra sidan kan det förstås vara ganska skönt under vissa tillfällen i livet att läsa något lättsamt, fluffigt där allt ordnar sig.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.