Vegetarisk lunch av nyskördade rotfrukter

När jag äter ensam läser jag nästan alltid samtidigt. Vem mer än jag?


Vi fick rotfrukter som mamma odlat. Ofta är ju det enkla också det godaste, så i dag fick det bli ugnsgratinerade rotfrukter som jag först bara vänt i olja och flingsalt och sedan ställde i ugnen 35 minuter i 175 grader. Varje gång jag lagar vegetariskt undrar jag varför jag inte äter det oftare när det är så gott!

För litet variation i smakerna blandade jag ned sötpotatis och vitlök till rödbetorna och potatisen, och så valnötter och min egenodlade persilja med halloumi. Både rödbetorna och den hemodlade potatisen åt jag med skalen på eftersom man inte ens känner att det är skal på dem.

 

I dag gjorde jag som Cajsa Warg (ni vet, man tager vad man haver), men jag skall testa recept ur den här kokboken framöver för ny inspiration i matlagningen. Den innehåller recept utan mjölkprodukter och utan gluten, och jag verkar må bättre när jag avstår från det. Tyvärr, jag som varit storkonsument på kvarg ;)

Ha en fin söndag!

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “Vegetarisk lunch av nyskördade rotfrukter

  1. Åh rotfrukter! <3 Jag brukar också läsa när jag äter själv, eller se en bra serie. Annars äter jag för fort.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.