Resultatet i årets odlingslåda

Tanken var ett foto med Shelly och det enda jag lyckades odla i år – persilja. När Shelly hoppar ned i odlingslådan och vägrar flytta på sig, ja då får det bli så här :)

Ser ni hur nöjd hon ser ut? Hon drar till och med upp överläppen litet. Själv är jag förstås inte så nöjd med att bara persiljan och basilikan verkade trivas, ja några jordgubbsplantor har också klarat sig och börjat reva sig. Nästa år skall jag göra annorlunda.

Redan i höst skall jag förbereda odlingslådor med hästgödsel och jord, så att det bara är att så och plantera i vår. Potatis och rödbetor vill jag ha, det skulle kännas bra att få användning av vår jordkällare och förvara rotfrukterna där under vintern. Jag tror att vi får planera in en dag för bortforsling av gammalt kylskåp och frysbox, Patrik ;) – nu blir det en potatisbinge istället!

 

5 reaktioner till “Resultatet i årets odlingslåda

 1. hihi….vilken härlig bild på din skönhet ! :-)
  Visst är det gott att få skörda egna grönsaker m m …..smakar mkt bättre ! :-)

  Gilla

 2. Söt vovvsing!

  Om du häller på jord och brunnen hästgödsel nu i höst så tänk på att en del av näringen kommer att regna/snöa bort så du kommer nog att få gödsla mer i alla fall. Lägg på gräsklipp, grönsaksrester (inget tillagat, bara grönt som sallat, potatisskal och liknande) och höstens lövräfs (blanda ned en del och låt en del ligga som täcke) också så kommer det att tas om hand under vintern och ge näring samt bra struktur på jorden.

  Lycka till med odlandet!

  Gillad av 1 person

 3. Det ser ut som om Shelly hade odlats i lådan:-)))) Å hennes leende beror kanske på att hon vann en champions rosett i senaste ”tävlingen”;-)

  Svar: Jag har inte ändrat någonting vad gäller kommentarer. Men blogspot ”reagerar” när man kommenterar ”regelbundet”, då försvinner alla verifieringar. Vid oregelbundna kommentarer kommer eländet upp igen. Detsamma gäller för mig när jag skriver kommentarer i WordPress.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.