Lunnefåglar i bokform, på kopp och på necessärer

När vi strosade runt i gränderna i Honfleur i Frankrike i somras, hamnade vi utanför ett skyltfönster med alldeles ljuvliga muggar. Bland annat den här lunnefågel-muggen. Jag skall visa fler av muggarna i ett inlägg i resebloggen inom kort. Designer till den här muggen och många andra är engelsmannen Roy Kirkham.

 

Necessären kommer från @bosseochester, omöjlig att motstå ♥

En Lunnefågel och ett bageri i en och samma bokserie, självklart finns de böckerna hos mig, och snart hoppas jag få möjlighet att läsa dem.

 

Men det som startade min svaghet för just Lunnefåglar var faktiskt den här boken, som jag läste som tioåring. Böckerna finns kvar, liksom intresset för Lunnefåglar. På min att-göra-innan-jag-dör-lista finns en resa till någon av platserna där det finns Lunnefågelkolonier. Det vore fantastiskt att få se dem i verkligheten och att få fota dem i deras naturliga miljö.

 

8 reaktioner till “Lunnefåglar i bokform, på kopp och på necessärer

  1. Visst är de speciella, lunnefåglarna! Och jag är som du, väldigt förtjust i muggar :-) Men i det här fallet är nog necessären snäppet läckrare!

    Gilla

  2. Jag har läst Det lilla bageriet alltså första delen och sommar i det lilla, tänkte ta julboken lite längre fram, men de två första är underbara,oemotståndliga. Fast jag mindes inget om Lunnefågel i Enid Blytons böcker, fast jag läste ju Fem-böckerna. De här böckerna har jag inte läst.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.