Skip to content

Lunnefåglar i bokform, på kopp och på necessärer

4 september, 2017

När vi strosade runt i gränderna i Honfleur i Frankrike i somras, hamnade vi utanför ett skyltfönster med alldeles ljuvliga muggar. Bland annat den här lunnefågel-muggen. Jag skall visa fler av muggarna i ett inlägg i resebloggen inom kort. Designer till den här muggen och många andra är engelsmannen Roy Kirkham.

 

Necessären kommer från @bosseochester, omöjlig att motstå ♥

En Lunnefågel och ett bageri i en och samma bokserie, självklart finns de böckerna hos mig, och snart hoppas jag få möjlighet att läsa dem.

 

Men det som startade min svaghet för just Lunnefåglar var faktiskt den här boken, som jag läste som tioåring. Böckerna finns kvar, liksom intresset för Lunnefåglar. På min att-göra-innan-jag-dör-lista finns en resa till någon av platserna där det finns Lunnefågelkolonier. Det vore fantastiskt att få se dem i verkligheten och att få fota dem i deras naturliga miljö.

 

8 kommentarer leave one →
 1. 12 september, 2017 08:51

  Visst är de speciella, lunnefåglarna! Och jag är som du, väldigt förtjust i muggar 🙂 Men i det här fallet är nog necessären snäppet läckrare!

  Gilla

 2. 6 september, 2017 06:34

  läser nu att lunnefågeln häckar utanför Normandie Alderneypå den engelska ön

  Liked by 1 person

 3. 5 september, 2017 06:00

  Jag har läst de två första i serien och gillar dem! Nu väntar jag på att den tredje ska komma i pocket. Mysiga böcker som man mår bra av!

  Gilla

 4. 4 september, 2017 08:17

  Jag har läst Det lilla bageriet alltså första delen och sommar i det lilla, tänkte ta julboken lite längre fram, men de två första är underbara,oemotståndliga. Fast jag mindes inget om Lunnefågel i Enid Blytons böcker, fast jag läste ju Fem-böckerna. De här böckerna har jag inte läst.

  Gilla

 5. 4 september, 2017 07:05

  (jag trodde jag var den enda som gillade Blytons lunnefåglar… 🙂
  Vi besökte Cliffs of Moher men fel årstid… Aran öarna i närheten skulle jag vilja besöka)

  Gilla

 6. 4 september, 2017 07:00

  precis, Enid Blyton skriver om Lunnefåglar, hittade en helt okänd (?) Blyton igår…
  (en bok om lunnefåglar, jag tog andra fåglar i bilden: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2012/01/till-enids-forsvar.html

  Gilla

 7. 4 september, 2017 06:20

  Oj vilka fina muggar och necessär.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: