Förnyat förtroende som August-ambassadör!

Jag har fått förnyat förtroende som August-ambassadör! Och precis som förra året är jag utvald att bevaka kategorin Årets svenska fackbok litet extra, liksom Lilla Augustpriset. Det var väldigt intressant och spännande förra året, och jag skall göra mitt allra bästa för att förmedla det till er i år igen!
.

 • Jag kommer att tipsa om poddsändningar och andra event kring Augustpriset
 • Det blir diskussioner om vilka böcker som kan tänkas bli nominerade, och jag vill gärna höra vilka ni hoppas på!
 • Jag kommer att diskutera bedömningskriterierna för ”de bästa nyutkomna böckerna”
 • Förhoppningsvis kan ni se fram emot intervjuer med författarna till de nominerade texterna till Lilla Augustpriset
 • Ni kommer självklart att få se de nominerade böckerna och längre fram Augustpristagarna
 • Jag kommer att läsa och recensera de nominerade böckerna till Årets svenska fackbok, och sannolikt några av böckerna i de andra kategorierna
 • Jag kommer förstås att vara på plats vid nomineringseventet och på Augustgalan för att kunna skriva om allt här i bloggen! Kameran tar jag med mig :)
 • Kanske kan det även bli vloggpremiär för mig, så håll utkik…

 

Den 23 oktober kommer alla de 18 nominerade böckerna att tillkännages under ett kvällsevent på Scenkonstmuseet i Stockholm, och den 27 november presenteras alla vinnare på den traditionsenliga Augustgalan.

Du kan köpa biljett till rabatterat pris till nomineringseventet genom att välja biljettyp Augustambassadör och ange rabattkoden amb77. Biljetter köps via http://bit.ly/Augustnominering17. Det finns ett begränsat antal rabatterade biljetter, och de är bara tillgängliga fram till den 10 oktober, så det är först till kvarn som gäller. Efter tillkännagivandet av de nominerade böckerna blir det samtal mellan programledaren Daniel Sjölin och de nominerade författarna på scen. Dessutom bjuds på mingel och boksignering. Missa inte det!

 

Ps. Här presenteras samtliga August-ambassadörer för Årets svenska barn- och ungdomsbok, Årets svenska fackbok och Årets svenska skönlitterära bok.

 

10 reaktioner till “Förnyat förtroende som August-ambassadör!

  1. Ja, det skall bli jättekul, förhoppningsvis för både er som tittar in här och för mig :) Mycket jobb blir det förstås, men nu vet jag litet mer vad jag kan förvänta mig, så det blir litet enklare på det sättet i alla fall.

   Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! I år är jag inte lika orolig att facklitteraturen skall bli för tung att läsa, jag vet ju från förra året att jag var glad att jag fick chans att läsa de sex nominerade böckerna, och att de inte alls var knepiga att ta till sig.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.