Så tar jag mig ur en lässvacka

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon: Har du några tips på hur man gör för att ta sig ur en lässvacka?

 

Jag hade en evighetslång lässvacka när jag hade eget företag samtidigt som våra två barn var små. Det fanns varken tid eller energi till att läsa böcker. Jag orkade på sin höjd läsa delar av morgontidningen och baksidorna på mjölkpaket, men sedan tog det stopp. Till slut fick jag nog av att känna det som om huvudet var fullt av ludd, och lovade mig själv att jobba på att bli klokare under året som kom. Det var förra året, och sedan dess läser jag som en besatt. Jag har ett enormt uppdämt behov, och jag märker att jag ofta hänvisar till böcker jag läst när jag pratar med andra, med varierande intresse hos den jag pratar med… ;) Böcker har helt enkelt blivit en del av min vardag igen.

Förutom den evighetslånga lässvackan jag hade läser jag periodvis mycket mindre, men jag känner mig lugn med det. Allt har sin tid och jag vill inte forcera läsningen. Jag vet att det kommer att lossna, och gör det inte det beror det på att jag ägnar mig åt något som för tillfället är roligare, och det känns helt ok.
.

Bonusfråga: Höst, Vinter, Vår eller Sommar? Jag tycker om alla årstiderna, men kanske mest vår och höst. Jag älskar när kanadagässen kommer i tusental och mellanlandar på åkrarna här där vi bor. När de kommer på våren känns det hoppfullt, då vet jag att den kalla årstiden snart är över. När de kommer på hösten känns det vemodigt, men fortfarande väldigt gripande att tänka på att de flyger tillsammans i stora flockar till länder så långt borta som Sydafrika.
.

Vintern går också an, om jag slipper bära 60 liter vatten per dag till hästarna, skotta snö och skrapa bilrutor. Och jag gillar inte att köra bil i snöstorm på oplogade vägar med lastbilar som kör som om det vore sommarväglag.
.

Att sitta inomhus vid en varm brasa är däremot väldigt mysigt när snön viner utanför fönstren.

Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

18 reaktioner till “Så tar jag mig ur en lässvacka

 1. Ja usch ja, köra bil under såna vintriga omständigheter är verkligen hemskt, gjort det alldeles för mycket. Våren brukar vara väldigt efterlängtad. Den sista bilden där var väl mysig, lite igenkänning också för mig, vår äldsta (sobel sheltie) vill ligga nära braskaminen, älskar värme! :)
  (http://ibokhyllan.blogspot.se/)

  Gilla

 2. Har nog aldrig haft en lässvacka, men då jag är en ”balkongläsare” blir det flest böcker under sommaren.
  Å det är nog första gången att jag läser något positivt om Kanadagäss. De flesta ogillar ju dessa gäss skarpt, bland annat för att de skiter ned så otroligt mycket.

  Gilla

 3. härliga bilder. ibland kan pliktläsning ta bort en del av läslusten och då får det ta sin tid. forcera går inte. jag gillar att vi har olika årstider. men favoriterna är först och främst hösten och därefter våren

  Gilla

 4. Det är härligt med ljuset och vår när en har gått i mörker i evigheter. Lite tuffare tycker jag att det är att vänja sig vid mörkret men snart har en vant sig vid det i år också….. ;)

  Gillad av 1 person

 5. Det är väl egentligen helt naturligt att ha perioder då läsning inte lockar lika mycket eller energin går till annat. Grejen är väl att när man har en bokblogg, då vill man gärna att gnistan ska vara på topp mest hela tiden så man har något att skriva om 😉

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.