Super-Charlie & skurksystern, av Camilla Läckberg och Millis Sarri

Den här fina och humoristiska boken kom som en överraskning i brevlådan. Den tänkta läsåldern är 3-6 år, så jag bad Rasmus som alldeles snart fyller sju år att läsa boken tillsammans med mig, för att få höra hur han upplevde den.

Själv älskar jag illustrationerna! De är humoristiska med mycket värme och det är många roliga detaljer att fnissa litet åt. Som att det ser ut som det ligger en tand på golvet i hallen, och på pc-locket är det ett äppelskrutt istället för Apples symbol. Super-Charlies mamma är dessutom en kopia av Camilla Läckberg, det gör det extra roligt för mig som vuxen att bläddra i boken.

Själva berättelsen är tokrolig och säkert ganska spännande för de yngre barnen. Rasmus som redan kan läsa själv, gillar fantasy och har bokserien Jakten på Jack (för 6-9 år) som favorit, tyckte att boken var medelbra.

Jag skulle gissa att målgruppen, 3 – 6 år, är helt rätt. Det som händer i boken kan säkert få de små barnen att kikna av skratt eftersom det är så tokigt. Berättelsen har under den lättsamma ytan ett större djup, vilket riktar sig till de vuxna som läser boken. Det, tillsammans med de tydliga blinkningarna i bokens illustrationer till Camilla Läckbergs eget liv, tror jag lockar vuxna att läsa den här bokserien för barnen. Alla sätt som kan få vuxna att läsa för barnen är bra :)
.

Mitt betyg: 4/5

Illustratör: Millis Sarri
Serie: Super-Charlie (del 7)
Antal sidor: 40
Läsålder: 3-6 år
Utgivningsdatum: 2017-10-10
Förlag: Bonnier Carlsen
Formgivning: Ellen Adolfsson
ISBN: 9789163895890
Finns att beställa hos Bokus och Adlibris

6 reaktioner till “Super-Charlie & skurksystern, av Camilla Läckberg och Millis Sarri

  1. Tack, vad roligt att du gillar bilden :) Det här är den första bok jag läser av Läckberg som är en barnbok, men hon har ju (upptäckte jag) hunnit ge ut en hel serie om Super-Charlie. Riktigt fint illustrerad.

   Gillad av 1 person

 1. Nu har jag lärt mig nå’t nytt igen. Inte visste jag att deckardrottningen Camilla Läckberg skrev barnböcker. Där ser man. Har man inga barn, så vet man ju inte så hemma i den genren.

  Den arrangerade bilden är helt underbar. Å idag var det ju faktiskt fint väder så bra tajming där:-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag har faktiskt väntat i två veckor på att få möjlighet att låna min brors son för foto och läsning av boken :) Den här dagen blev det äntligen sol och tid som passade för både mig och Rasmus.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.