Tjugo år tillsammans

I går var det min och Patriks 20-årsdag. Jag hade fått viltkött från mina föräldrar, och lagat rådjursstek med familjens favoritsås och potatis, och till efterrätt en knäckig päronpaj med grädde.

Till lunch i dag åt jag kött som blev över från i går och gjorde en varm grönsakssallad till, inspirerad av ett recept i Kålboken.

Gör så här
Inga konstigheter alls, du tar de grönsaker du har hemma, tärnar och blandar med en marinad av olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Jag valde sötpotatis, blomkål och zucchini. Häll över sesamfrön och lägg allt i en ugnsfast form. In i mitten av ugnen i 200 grader, 25-30 minuter.

Servera ljummen med bitar av fetaost och något grönt på toppen. Jag tog persilja från grönsakslandet. Litet strimlat citron- eller limeskal blir dekorativt.

Recension av Kålboken kommer strax!

 

18 reaktioner till “Tjugo år tillsammans

 1. Stort GRATTIS till porslinsbröllopet! Grattis även till att du har en pålitlig leverantör av viltkött. Älskar rådjursstek, och med dina ”tillbehör” som ”lagar ig själva” i ugnen är det en perfekt festmåltid:-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, det är perfekt att få äta kött från vilt betande djur som inte blivit stressade. Men jag försöker ändå gå över mer mot vegetariskt som omväxling, särskilt grönsaker i ugn som är lättlagat och gott :)

   Gilla

 2. Grattis till era tjugo år tillsammans! Härligt firande och goda rester, det är inte fy skam :-)
  Nu har jag läst ut Grace, för se när Pockethexan lägger upp min recension i sin blogg. Den var inte helt enkel att recensera, kan jag säga. På tal om böcker, såg du att min dotter fått vara med i en med sin berättelse om våra koltrastar?
  Nästa EFIT är den 21 november, skriv in det i almanackan och häng på! Visst kan man göra en annan dag, men lite av vitsen är ju att man gör det samtidigt som flera andra.
  Nu ska jag ut och njuta av solen och plusgraderna, det gäller att passa på när vädret är bra.

  Gillad av 1 person

  1. Men så roligt!! Jag har lusläst boken, men tänkte inte på att det var hon som berättade! Så fint skrivet! Jag vill också brodera en fågel på någonting att ha med mig.

   Tack för datumet, det är noterat 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.