Årets Augustpristagare 2017

Pristagarna är nu utsedda!

  • Fatima Bremmers biografi Ett jävla solsken. En biografi om Ester Blenda Nordström är Årets svenska fackbok
  • Johannes Anyurus  roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är Årets skönlitterära bok
  • Sara Lundbergs bok Fågeln i mig flyger vart den vill är Årets svenska barn- och ungdomsbok
  • Lilla Augustpriset fick Saga Miketinac för sin novell Den röda cykeln

Jag läser just nu biografin om Ester Blenda Nordström och jag kan förstå varför den boken blev årets svenska fackbok. Det är ett intressant människoöde som Fatima Bremmer skildrar så väl. Recension kommer förhoppningsvis i morgon här i bloggen.

Att Johannes Anyurus roman är något alldeles extra blev självklart för mig redan i mars när jag läste de första sidorna i boken. Jag är väldigt nöjd med att den boken vann, något annat hade tvärtom varit en stor besvikelse.

Jag har ännu inte läst Fågeln i mig flyger vart den vill och Den röda cykeln.

Det har varit en enormt rolig, intressant och lärorik tid som Augustambassadör. Jag är glad att jag fått möjlighet att läsa så fantastisk litteratur, som jag kanske hade missat annars. Här finns mina inlägg med bland annat recensioner samlade, kanske kan de ge ett och annat julklappstips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.