Glad måndag med älgparad i Stockholm

Älgarna har marscherat över Nybroplan sedan 2014, kanske ännu längre. Jag har velat åka in till Stockholm med kameran på kvällen ända sedan dess för att fota julstämningen, och nu blev det av!

Pampigt, eller hur? Ni ser ju hur enormt stora de är om ni jämför med mannen vid älgens framben.

Ingen stad är som Stockholm ♥

Så här fin kan en helt vanlig gata vara i Stockholm i november, trots brist på kritvit snö.

Jag var bara tvungen att ta en närbild av ett av alla hjärtan som hängde längs gatan. Så läckert med de röda bollarna i guldhjärtat!

Utanför NK var det så här fint.

Jag missade tyvärr en hel del som jag velat fota, bland annat stora kottar i guld som hängde som dekorationer över en gata, minns inte vilken. Jag måste absolut in till stan snart igen med kameran för att fota all stämningsfull belysning.

Carita håller i utmaningen Glad måndag, och henne hittar ni här.

 

 

 

9 reaktioner till “Glad måndag med älgparad i Stockholm

 1. WOW … vilka häftiga bilder!
  Min första tanke när jag såg älgarna var James Hollingworths låt Älgarna demonstrerar … :)
  Stockholm är verkligen julpyntat och fint!

  Gilla

 2. WOW! Hos dig såg älgarna som jag tog i dagsljus betydligt vassare ut måste jag säga! Vilka foton du levererar:-) Borde åka in till Stockholm efter klockan tre oftare under vintertid, men det bär emot liksom. Men du tog dig nog in till Augustgalan antar jag. Kände inte igen någon av vinnarna – som vanligt alltså.
  Fantastiska bilder! Tack för dom. Nu slipper jag åka in själv för att kolla julbelysningen.
  PS. Du missade NK:s julskyltning, vilket inte är en större förlust om man säger så. Ska lägga upp den nästa söndag. DS.

  Gilla

 3. Härlig julstämning i dina bilder och, som du skriver, ändå är det ingen snö, något som jag får julstämning av direkt. Jag har bara varit i Stockholm en gång i juletid och det är verkligen en vackert dekorerad stad. Jag älskar hjärtana med guldbollarna och skulle vilja ha såna själv. Vi har en mysig tid framför oss, adventstiden, med mys, ljus och många dofter och smaker. <3

  Gilla

 4. Fint! Jag tycker att det är kul att de förnyar sig, att nya dekorationer kommer upp och kompletterar de som återanvänds. Det blir en härlig blandning av tradition och förnyelse.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.