Bokrelaterad önskelista – Veckans topplista

Varje tisdag kommer Johannas deckarhörna med en ny topp fem på ett visst tema. Den här veckan är temat Önskelista.Sedan jag läste Coffin Road av Peter May har jag velat läsa mer av honom. Jag gillar det långsamma tempot och miljöbeskrivningarna är helt fantastiska. Författaren lyckas få mig att vilja boka en resa omedelbart till öarna Flannan Isles i nordvästra delen av Skottland. Och det trots att det ständigt regnar och vinden sliter i kläderna, och trots att det är kargt med branta klippor och ett vilt och skummande hav där vågorna kan bli trettio meter höga. Från bloggvänner har jag blivit rekommenderad att läsa Lewistrilogin, så den står på min önskelista!

Jag har länge velat läsa Bea Uusmas biografi om världens mest misslyckade polarexpedition; Expeditionen. Min kärlekshistoria. Jag fascineras av att hon brann så mycket för att ta reda på sanningen om expeditionens öde, att hon reste till Arktis och Nordpolen. Hon träffade efterlevande, rättsläkare, osteologer, kriminaltekniker och brottsplatsutredare och sökte svar i laboratorieprov, packlistor och i det enda som finns kvar av Andrée själv; några nagelfragment som fastnat längst in i hans handskar. Boken finns som en illustrerad upplaga med kartor och fotografier. Den skulle jag verkligen vilja fördjupa mig i!

I Stockholm då och nu skildras stadens omvandling genom historiska och nytagna foton. Dessutom berättar kända och okända stockholmare om sina personliga minnen från sin hemstad. Så spännande! Jag vill läsa boken och se bilderna, sedan vill jag åka in till Stockholm med kameran och se alltsammans genom kameralinsen :)

Klicka nu in hos Johannas Deckarhörna och var med du också! Och titta gärna runt hos alla andra som är med, du kommer att få många, många bra tips!

 

11 reaktioner till “Bokrelaterad önskelista – Veckans topplista

  1. Förut läste jag alla deckare/thrillers av engelska och amerikanska författare på engelska. Sedan upptäckte jag ”helt plötsligt” att svenska deckarförfattare är lika bra som utländska. Så jag ”tvärvände” och har snöat in mig på svenska spänningsromaner. Dags kanske att återgå ett tag till Peter May & Co.;-)

    Gilla

  2. Riktigt fin önskelista. Jag läser just nu Uusmas bok, i illustrerad tung utgåva. (klickade fel vid beställning på bibblan) fick tvinga mig att lägga bort den eftersom julen ju står vid dörren.
    Lewistrilogin är så bra…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.