Favorit i repris (27/365)

Nu har tjejernas danslektioner börjat igen, så jag vet vad jag skall göra på lördagarna och söndagarna fram till i sommar. Jag läste inte så mycket som jag hade tänkt, eftersom det hände saker som lockade intresset åt andra håll.

Till exempel stod det två bilar med manliga förare och tutade mitt emot varandra utanför caféet där jag satt i godan ro med en cappuccino och en morotscupcake. Det ledde till samtal med två killar som inte kunde svenska så bra, de pratade till mig och jag till dem, men jag vet inte om någon av oss förstod vad den andre sade. Leenden fungerar dock alltid, och efter vårt samtal sade de sedan hej då till mig när de gick, nu kände vi ju nästan varandra.

Och hur gick det med bilarna då? De stod där i säkert fem minuter och båda vägrade backa för den andre. Till slut backade den ena personbilen, så att den andra bilen med stor släpkärra kunde komma förbi. Tuppfighter förekommer uppenbarligen bland människor också. Och mer blev det av den varan, åtminstone nästan.

I pausen mellan danslektionerna lockade jag över tjejerna till caféet där jag satt. Jackie har ett så snyggt mobiltelefonskal, som dessutom matchade min bok som ni ser, så jag måste ju fota det tillsammans med min andra kopp cappuccino. Favorit i repris, med andra ord.

Den andra tuppfighten för dagen var egentligen inte mellan tuppar, utan mellan två surgubbar och en kvinna. En äldre man och en äldre kvinna med en krycka kom fram till ett bord där det satt en annan äldre man och läste. Kvinnan frågade om det var ledigt (på de sex platser som var tomma). Mannen vid bordet tittade inte ens på henne och svarade inte heller. Paret slog sig ned i alla fall. Efter en stund reste sig mannen som kommit tillsammans med kvinnan, frågade henne surt om han skulle ta hennes ryggsäck, sedan gick han bara. Ut genom svängdörrarna och gick omkring utanför på parkeringen, utan att en enda gång vända sig om efter kvinnan. Hon ställde i ordning stolarna och ställde tillbaka en bok innan hon gick efter mannen.

Bortsett från surgubbarna var det en trevlig och framförallt avkopplande dag. Hoppas att ni också haft det bra, och att ni får en fortsatt fin kväll!

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

13 reaktioner till “Favorit i repris (27/365)

 1. Alltid intressant med möten med andra människor, eller bara att beskåda hur de uppför sig. Nog förstår man varför stolarna på franska uteserveringar står så att man ser på folk som går förbi snarare än på den man har bredvid sig?

  Gilla

 2. Vilka roliga upplevelser du varit med om och kul var det att läsa i din kommentar om den fågelrädda personen :-)
  Snygg komposition på temat och perfekt skärpedjup.
  Läckert fodral till mobilen ! Och förresten cappucciono är inte dumt när man sitter i väntans tider :-)

  Gilla

  1. Bravo! Jag är också helt galen i fåglar och hade papegojor tills jag utvecklade allergi. De var med mig både utomhus och inomhus, lika intelligenta som små barn har det konstaterats. Och små retstickor ;) Min kakadua brukade sitta i sitt klätterträd i vardagsrummet. Så kom det en fågelrädd person på besök, då flög Charles raka vägen till soffan där vi satt allihop, landade bredvid just den fågelrädda personen. Väntade någon minut tills allt verkade vara frid och fröjd, sedan fällde han vingarna rakt ut så att han blev så stor som det bara gick och skrek allt vad han kunde! Jag kunde knappt sluta skratta, men den som var fågelrädd tyckte förstås inte att skämtet var lika kul ;) Efter att jag hade varit förkyld med envis hosta, hängde han upp och ned i sitt träd och hostade precis som jag. Eller när jag satt vid skrivbordet och skrev, och han snabbt som ögat sprang fram och stal min penna som han flög iväg med.

   Härfågel blev jag tvungen att googla på, och det stämde ju! Nu måste jag bara lägga det på minnet också, och få det att stanna där. Bra gjort att känna till Rosella!

   Gilla

   1. Oj vad tråkigt att du blev allergisk. Haha! Skrattar gott åt bus-kakaduan :-D Jag gillar papegojor, men har aldrig haft nån. Ja, i och för sig hade vi ett par undulater när jag var liten, och det är ju en papegojfågel men ändå inte riktigt samma sak. Kom på nu att vi först hade en vit kanariefågel som råkade landa på spisen när mamma lagade mat så den stendog. Mamma åkte snabbt in till stan och skulle ersätta med en ny (för att inte jag skulle bli ledsen) men en vit kanariefågel gick inte att uppbringa i nån av Skellefteås då två djuraffärer. Så hon köpte en blå undulat. Och jag märkte ingenting… Haha! Jag har alltid varit observant! :-D

    Härfåglar ser vi lite nu och då här och där, och jag tycker dom är superfina! Dom flyger väldigt speciellt också, så det är lätt att känna igen dom när dom är ute och motionerar :-)

    Gilla

 3. Snacka om kostnadsfri om än inte så rolig underhållning, eller man kanske kan säga ett halvt misslyckat skådespel. Att prata med människor som inte behärskar språket är faktiskt roligt. Det gäller ju oss själva också. Jag menar att få igång en sorts konversation i Spanien till exempel är skoj, speciellt då man inte kan spanska. Men ett leende och kombinerat med teckenspråk brukar alltid leda till nån slags förståelse tycker jag.

  Gilla

 4. Ja jösses 🤪😂. Det kan verkligen vara riktigt fascinerande och iaktta sin omgivning. Jag tror att jag skulle ha väldigt svårt att kunna koncentrera mig på en bok i såna situationer. Jag är så nyfiken och har tyvärr ett väldigt kontrollbehov så jag måste ha full koll på allt som händer i min omgivning 🙃. Spännande att höra vad som händer nästa gång 👍. Själv har jag jobbhelg och räknar ner till min efterlängtade ledighet. Ha en fortsatt bra helg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.