Veckans ord – Stor

Det har inte funnits något tid med vanliga kameran den här veckan, men mobiltelefonen är ju nästan alltid i närheten så att man kan ta snabba bilder när ögonblicken dyker upp. Som här, på en av våra stallkatter som blivit så enormt stor på bara 1,5 år.

Titta, vad små de var, han och hans syster, när de flyttade hem till oss hösten 2016.

Vad tror ni förresten, är det ens lönsamt att lämna in soffa + fåtölj för ny klädsel? De har hängt med oss under sjutton år, och nu är det nog dags att göra något åt det slitna tyget. Jag vill inte skiljas från själva möblerna som är rejäla och bra, men jag gissar att det skulle kosta nästan lika mycket att klä om dem som att köpa nya. Men det tar emot att slänga fungerande möbler, slit-och-släng är inte min melodi.

Det är Sanna som håller i utmaningen Gems weekly Photo Challenge, som är öppen för alla. Klicka in och var med du också och inspireras av andras kluriga tolkningar. Nytt tema varje söndag!

 

30 reaktioner till “Veckans ord – Stor

 1. Tycker man om möblerna och trivs med dem ser inte jag någon anledning till att skaffa nya. Däremot kan man ju förnya dem med nytt speciellt yttertyg. Har man katt får man en del hår på dem och min mamma som har en elvaårig kattgubbe har börjat prata om att byta ut en del tyger på sina möbler.
  Det är viktigt att möbler har kvar sin speciella karaktär. Fina bilder.

  Gillad av 1 person

  1. Tack :) Ja, katter fäller en hel del, i alla fall vår Ragdoll som är långhårig. Däremot river hon inte på möblerna, det som är nött beror bara på vanligt slitage och på någon plats har tyget spruckit. Vi håller nog ut ett tag till, men sedan blir det omklädning.

   Gilla

 2. Jo du. Alla har ju inte lyxen att ha en make som klär om både fåtöljer och soffor … Här återanvänder vi gamla bekväma möbler minsann! Möbler med karaktär :-D
  Å andra sidan har jag ingen katt.

  Gilla

 3. Liten har blivit stor! Han ser verkligen ut att må bra och verkar trivas bra i fåtöljen. Jag tror jag håller med de som tycker att du inte ska göra något åt fåtöljen, inte så länge tyget är helt i alla fall. Det är roligt att blanda gammalt och nytt, det har vi också en del av men just nu har vi börjat byta ut en del av det som var nytt för snart 30 år sedan. Tyvärr håller inte alla möbler i en evighet.

  Gilla

 4. Så fina stallkatter du har. Han ser ut att må bra i fåtöljen som jag tycker är väl värd att klä om, även om det kostar en slant. Ta prisuppgift för ibland blir man förvånad över att det inte är så dyrt som man föreställt sig. Dessutom kommer du/ni ha möbler som inte står i varje hem. :-)

  Gilla

 5. Oj, det var en stor katt, har du tänkt på att nästan alltid när man fotar katter så är man iaktagen, hundar bryr sig inte. r inte det lönar sig att klä om, men sen kan man ju ha andra anledningar än priset.

  Gilla

 6. Heisann, kle om, det har jeg gjort. Det er så mange stygge møbler å kjøpe nå, så da er det bedre med gjenbruk, men billigere blir det ikke…. verdt det likevel. Nydelige katter. Vi har en liten, gammel, skjønn skogskattdame på 18,5 år!

  Gillad av 1 person

 7. Vilken stilig och stor kisse! Och fåtöljen blev jag kär i, helt underbar! Kan du inte bar klä om den med ett överdrag, det blir mycket billigare, går att ta av och tvätta?

  Gilla

 8. Du kan ju ta reda på vad en sådan ny fåtölj kostar – om det överhuvudtaget finns att köpa – och ta in anbud från tapetserare och jämföra. Min bror och svägerska klädde om en soffa som mina föräldrar köpte 1936 och den är fortfarande jättefin och härlig att sitta i. På den tiden gjordes möbler med kvalitet. Kissen passar bra som illustration till veckans tema :-).
  Kram från Ingrid

  Gilla

 9. Så STOR och fin kissen blivit ! Den ser ut att verkligen njuta av sin plats i den sköna fotöljen. Den fotöljen är så fin i sin form och stil att jag själv skulle kosta på en ny klädsel än att kasta den eller som någon föreslog, att skylla på att jag har katter :-)
  Önskar dig en riktigt fin helg ! :-)

  Gillad av 1 person

  1. Visst har han! :) Hur gick det till?! Jag gillar verkligen fåtöljen och även soffan som är i samma serie, så jag tror att vi byter tyget. Jag kan bara inte förmå mig att slänga fungerande möbler som vi dessutom tycker om. Jag är ganska säker på att jag skulle ångra mig enormt mycket om vi bytte ut dem helt och hållet.

   Gilla

 10. Härlig bamsekatt! Stor, mjuk och såå fin!
  Det lönar sig säkert inte att klä om, men jag skulle nog ändå överväga det. Den fåtöljen skulle jag inte vilja byta mot en ny!

  Gillad av 1 person

  1. Patina låter mycket bättre än slitet tyg, det tar jag fasta på! :) Det är förresten ganska roligt att själv inse hur man förändrats i sin syn på saker under åren. När jag var ungdom ville jag att allt skulle vara nytt och modernt (kanske för att jag inte hade vuxit upp så), nu gillar jag både modernt och äldre stil, men föredrar den äldre stilen.

   Gillad av 1 person

  1. Ja, de måste må väldigt bra, de är dubbelt så stora som sina kullsyskon, trots att de lever ett kombinerat ute- och inneliv, vilket väl borde ta en hel del energi. De är dessutom så otroligt trevliga med egna personligheter, så jag skulle gärna ha dem inomhus hela tiden, men det vill inte de ;) När de fått nog går de till ytterdörren och jamar och vill komma ut.

   Gillad av 1 person

 11. Vilka fina stora maffiga katter!
  Nej, släng inte fåtöljerna klä om dem!
  Visst det kanske kostar en peng men den kvalitén som de är i får du aldrig när du köper nytt. På med nytt tyg och lite underarbete så håller de i 50 år till! Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror att du har rätt, det märks ingenting alls på varken fåtölj, soffa eller soffkuddar att de är slitna, det är bara vissa platser på tyget som är nött. Det känns helt fel att byta ut hela möblerna när de hållit så bra, och antagligen kommer att hålla länga till. Det blir nog att byta tyget. Trevlig helg till dig också!

   Gilla

 12. Visst har katten vuxit till sig ordentligt:-) Gillar inte heller slänga fungerade möbler som dessutom är ”insuttna” och bekväma. I ditt fall passar ju fåtöljen dessutom perfekt till skänken bakom. Samma ”stil” om du förstår vad jag menar. Att tapetsera om stoldynor och fåtöljer kostar en förmögenhet, precis som du säger. Så ha fåtöljen kvar. Den har karaktär… skulle min man säga.

  Gillad av 1 person

  1. Fåtöljen köpte vi faktiskt i en vanlig möbelbutik i Stockholm när vi bodde där, men skänken kommer från Patriks mormor och bordet med stolarna bakom köpte vi på blocket. En rejäl blandning av gammalt och nytt hos oss. Det nyaste är nog bokskåpen från Ikea i bakgrunden. En hel del skulle behöva fräschas upp, som fåtöljen på bilden, men ingen av oss har lust att lägga en massa pengar på det utan roar oss hellre och äter god mat för pengarna ;) Jag skall lägga uttrycket från din man på minnet och använda ofta – våra möbler har karaktär. Jag gillar det, hellre karaktär om det innebär personligt snarare än opersonligt. Hälsa honom och tacka :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.