Så här tippar jag inför sista deltävlingen

Jag rekommenderar ingen att tro att jag kan få några rätt, mina favoriter brukar åka ut. Jag hade till exempel väldigt svårt för Loreens låt när hon vann år 2012, och ville ha Thorsten Flinck som vinnare. Vad hände? Jo, Loreen vann i finalen och vann också den stora Eurovisionfinalen. Thorsten Flinck åkte ut. Jag gillar fortfarande inte Loreens låt och kan inte sjunga ett ord ur den, däremot kan jag med med rätta handrörelsen imitera Thorsten Flinck när han sjunger jag reser mig igen.

Men förra veckan, då ni! Jag fick in alla rätt! Jag var så helt säker på att det måste bli så här, att jag seriöst övervägde att leta upp någon spelsida och satsa pengar för första och säkert enda gången. Vilket jag som vanligt inte gjorde.

Nu är det dags för sista delfinalen, och jag är inte lika säker på hur det kan gå. Jag brukar inte gilla någon låt egentligen, utan tippar i mello-appen så som jag tror att svenska folket kommer att rösta. Och så här tror jag att det kommer att gå.

Den här gången tycker jag om Emmi Christenssons låt Icarus. Jag är svag för pampiga och svulstiga låtar som skulle passa i en musikal, och så låter den här. Sångerskan är förresten musikalartist, hon spelar rollen som Christine Daaé i Phantom of the Opera, som ju vi såg för ett år sedan. Fantastisk!

Övriga låtar berör mig inte alls, men jag tror att många kommer att piggna till i sofforna av Robert Gustafssons gäng och av Elias Abbas som sjunger en Samir- och Viktorkopia till låt, men med mer och bättre sång och inte lika många ryck i T-shirten. Mariette tror jag går till final tack vare säker och fin röst och åtminstone litet upptempo.

För övrigt gillar jag Freddie sedan jag såg honom som programledare för Bolibompa, hans utstrålning och glädje går igenom rutan. Han är ju en yngre kopia av min favoritkaraktär i Modern Family, Cameron Tucker. Ni ser ju!

Tittar ni, och hur tror ni i så fall att det går i kväll?

14 reaktioner till “Så här tippar jag inför sista deltävlingen

  1. Det borde inte jag heller göra, egentligen. Jag borde se ett avsnitt av någon bra serie eller läsa en bra bok. Ändå vet jag att jag kommer att se finalen, och jag kommer att se den stora Eurovisionfinalen.

   Gillad av 1 person

 1. Jag gissade rätt på finalisterna, och ville ha Emmi till andra chansen tillsammans med Felix. Felix gick det ju vägen för, men Emmi åkte ju ut direkt.
  Fab Freddie har jag synnerligen svårt för…

  Hoppas du får en fin söndag! :-)

  Gillad av 1 person

  1. Jag fick två rätt ;) Men, vad var det jag sade, det ligger helt i linje med hur många rätt jag vanligtvis får :) Jag har förstått att Freddie är ogillad av många, men hos mig sitter intrycket kvar från när jag såg honom i Bolibompa, och hans insats i Melodifestivalen kan inte ändra på det. Gillar jag en person krävs det en hel del för att jag skall ändra mig, så jag fortsätter att gilla honom ett tag till :) Synd med Emmi, hennes röst skulle kunna fylla upp en stor arena. Jag är tveksam till om något av de bidrag som gått till final kommer att klara det. Nu är det dags att skriva om en heeeelt fantastisk bok jag läst. Ha en fortsatt fin dag!

   Gilla

 2. Jag missade kvällens program men har förstått att Emmi var något speciellt! Jag kan säga att jag alla år i princip kunnat ta ut exakt vilka som har gått var. Det har inte alls varit svårt! Loreen var så självklar så typ efter första raden så visste jag stensäkert att hon skulle vinna! Och att hon hade en gigantiskt stor chans i stora och det gick ju bra! :)
  Däremot i år har jag haft det svårare. Det har liksom varit jämndåligt rakt av och knappast någon har stuckit ut åt något håll! Men jag har ändå ganska många rätt! Och när jag säger rätt menar jag inte de jag gillar utan de som folket röstar fram! Angående Freddie så förstår jag inte vad han gör där! Jag gillar honom inte alls. För överdriven och töntig men jag tror absolut att han kan passa perfekt i ett barnprogram! Och jag tycker också egentligen att det är bra att udda människor får komma fram och ta plats men det är lite synd att de udda människorna måste vara så överdrivna!

  Gillad av 1 person

  1. Imponerande, då är du min motsats! Jag prickar (nästan) aldrig rätt. Loreen tycker jag är mycket mer irriterande att se på än Freddie. Jag störde mig enormt på hur hon fladdrade runt på scenen och tittade fram under en lång lugg. Där har vi en udda person på riktigt, Freddie bjuder bara på sig själv. Enligt mig alltså.

   Gilla

 3. Oj så svårt att gissa ikväll. Det var inte många låtar som fastnade. Jag tror på killarna ikväll men tror även att Mariette har en chans. Men jag har svårt att se någon av kvälls bidrag som vinnare i finalen. Å andra sidan… jag röstar ju inte…

  Gillad av 1 person

  1. Jag kan inte låta bli att titta, trots att jag inte gillar varken låtar eller upplägg, egentligen. Varje gång undrar jag om det här verkligen är det bästa Sverige har att uppbåda inom musikbranschen. Men, jag lovar att jag sitter där och tittar nästa gång också ;) Och jag röstar inte heller, jag knappar bara in på appen vilka jag tror på, så blir det mer spännande och så kan jag jämföra med övriga i familjen.

   Gillad av 1 person

  1. Vad kul! Jag känner en riktig mellofantast som samlat ett gäng likasinnade på Facebook där vi diskuterar låtarna och programmet under tiden melodifestivalen pågår. Väldigt roligt!

   Gilla

 4. Hahaha! Det trodde jag aldrig att du skulle titta på mellon än mindre tippa utgången. Jag såg tre låtar förra lördagen i Malmö. Anledningen var att jag ville hitta min bloggkompis Susjos, vilket jag tror att jag lyckades med.
  Men det räckte, helt och hållet. Säger bara Kalle Moraeus och Orsa spelmän – usch. Å kvällens gäng med Och Robert Gustafssons gäng verkar vara lika töntig.

  PS. Jag gillade Loreens låt skarpt som du säkert förstår;-) DS.

  Gillad av 1 person

  1. Det är väldigt märkligt egentligen, jag gillar inte och lyssnar inte på låtarna efteråt, men har nog knappt missat en enda melodifestival i mitt liv ;) Det är nog flärden, glitter och glamour som lockar, sådant är så långt från mitt vanliga liv som man kan komma, så för att få en del av det tittar jag på melodifestivalen. Tror jag :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.