Vinterskrud (43/365) – Cyklar längs Fyrisån i Uppsala

Vilken skillnad det blir på humöret när kylan släpper sitt grepp och det faktiskt börjar droppa från taken! Och i helgen skall det bli plusgrader här i Roslagen, nu måste vi väl kunna hoppas på att våren är på väg?

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

 

18 reaktioner till “Vinterskrud (43/365) – Cyklar längs Fyrisån i Uppsala

 1. Kände precis samma som du häromdagen när det faktiskt droppade från taken. Då fick jag känslan av att våren trots all snö, knackar på dörren. Fast idag när snötäcket plötsligt blivit betydligt högre mot igår morse… så känns våren väääldigt långt borta ;)

  Gilla

 2. Vilken ljuvlig bild! Jag var i Uppsala idag på eftermiddagen och kände lite vår i luften och hörde och såg takdropp. Plusgrader var det. Men net till Fyrisån kom jag inte. Skulle hämta barnbarnet i Vaksalaskolan.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Visst är det härligt med alla små tecken på att våren är på gång :) Efter många år då jag nästan missat våren eftersom jag haft så fullt upp med annat, och därför att sommaren kom så fort, har jag lärt mig och försöker numera hålla utkik efter alla små förändringar i årstiderna. Ljuset, takdroppet, fågelkvittret (det allra bästa!) och litet senare vårblommorna.

   Gilla

  1. Ja, visst känns det skönt att vakna när det nästan är ljust istället för becksvart :) Jag såg att det kommer snö både i dag och i morgon, men så länge det inte blir lika kallt som förra veckan är jag rätt så nöjd. Hoppas bara att det blir en långsam vår, och inte en långdragen vinter och sedan sommar direkt, som det kan bli ibland.

   Gilla

 3. Vi hade plusgrader både igår och idag. Som du säger man mår genast mycket bättre:-)
  Bilden är suverän. Gillar ”mössorna” på sadlarna. Dessa cyklar har nog inte använts på ett tag skulle jag gissa.

  Gillad av 1 person

  1. Det är roligt att fota stadsbilder som omväxling :) Man kan inte vara för säker på att cyklarna står där och väntar på bättre väglag, i Uppsala tycks många vara ovanligt självmordsbenägna och susar fram på sina cyklar året runt ;)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.