Nya böcker att läsa i mars

En boktrave nästan lika hög som Shelly och med bara spännande böcker, det är lycka för mig.

Joanna Cannons nya roman, Three things about Elsie, är jag väldigt nyfiken på. Den får hela tiden stå tillbaka för recensionsexemplar som måste prioriteras, men snart så! Den boken finns med bland de nominerade till Women’s Prize for Fiction i år, så jag utgår från att den håller en hög kvalitet, precis som hennes förra bok, Problemet med får och getter.

Agnes Lidbecks nya roman Förlåten finns med i boktraven. Den här gången är det bäddat för uppgörelser och besvikelser när systrar med sina män och barn skall tillbringa sommaren i skärgården tillsammans med föräldrarna.

En modern familj handlar också om familjerelationer och hur de vuxna barnen reagerar när deras gamla föräldrar, som verkat vara det perfekta paret och haft den perfekta familjen, berättar att de skall skiljas.

Jag minns fortfarande filmen Hotell Rwanda som om det var i går jag såg den. En så verklighetstrogen skildring av folkmordet i Rwanda. Litet land skildrar just den delen i vår historia.

Två spänningsromaner finns med i boktraven; Rökridå och Offrens offer. Båda verkar väldigt lovande. En helt annan typ av spänning tror jag att boken Har jag en dålig dag kanske någon dör kommer att bidra med. Författaren berättar om varför fel görs inom vården. ”Sylvestre var bara nitton år gammal när han dog i min famn och mitt misstag orsakade hans död.”

Det blir nog  betydligt lättsammare att läsa Och bilen går bra? Niklas Källner är min anledning att se på teveprogrammet Skavlan. Älskar Källners tysta, underfundiga humor.

Historieläraren verkar vara en alldeles magisk och fantastisk bok! Jag väntar med att berätta om den tills jag börjat läsa.

En annan Alice tror jag kan få mig och andra som läser den att fundera över val i livet. Liane Moriarty brukar alltid skildra vanliga människor och vanliga liv så att det är trovärdigt.

Jodi Picoult är författaren som skrev Allt för min syster, som sedan blev film. Med Små stora saker tar hon upp frågor om ras, privilegier, fördomar och rättvisa. En färgad barnmorska blir anklagad för mord på barnet till ett par där mannen är anhängare av vit makt-rörelsen. Även den här boken kommer att bli film, med Julia Roberts i en av rollerna.

Ylvas bok är fjärde delen i serien Prästdöttrarna. Om kvinnors villkor under stormaktstidens Sverige, med krig, svält och häxprocesser.

Läser ni någon bra bok just nu? Ser ni fram emot någon kommande bok litet extra mycket?

11 reaktioner till “Nya böcker att läsa i mars

 1. Allt går i faser, eller hur? Just nu just här är du i läsandets (och bloggandets) fas. Själv har jag återigen insett att jag inte är någon vän av chicklit. Orkade inte läsa den bok av Lucy Dillon som jag plockade åt mig på biblioteket. Började på De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru – snacka om kontrast!!! Det där svenska ”lagom” är inte så dumt ibland.

  Och ikväll är det Melodifestivalen :-)

  Gilla

 2. Då jag är en utpräglad ”balkongläsare” väntar jag tills det blir varmare så att jag kan sitta ute och läsa. Din bild med Shelly är fantastisk. Den hunden är verkligen bloggdresserad:-)

  Gilla

 3. Jag ska börja läsa Paris passion nu idag :) Men annars är jag inne i sånt bra läsflow nu så jag ser fram emot alla böcker jag har på min planering! Både nya och gamla och det är så härligt att känna så!

  Gilla

  1. Tack :) Jag läser nog ganska snabbt, och så har jag så många småtider här och var, då jag inte kan göra annat än att läsa, eller prata med andra föräldrar. Oftast väljer jag att läsa numera ;)

   Gillad av 1 person

  2. Men jag förstår verkligen din undran. När jag kom igång med läsandet igen efter ett lååångt uppehåll, och såg att vissa läste 15 böcker per månad (!) höll jag på att svimma, närapå! Jag skrev faktiskt till ett par i deras kommentarsfält och undrade hur de hann :) I mitt fall kan man väl konstatera att jag aldrig ser på teve, utom melodifestivalen, av alla program ;) Och jag tränar inte som jag gjorde tidigare, vilket jag förstås borde, men när böckerna fortsätter att landa i brevlådan blir jag ju så nyfiken och då tar bokläsningen över en massa annat.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.