Början på någonting nytt (44/365)

I år påbörjas en ny generation i vår släkt. I februari fick min brors äldsta dotter en son, Ludvig, och i början av april föds Ludvigs kusin ♥ ♥ 

I helgen var jag på min första baby shower. I sådana här sammanhang hamnar man tydligen i gamla tankesätt, allt skulle vara blått eftersom det är en pojke på väg ;)

Jag som är så mycket för jämlikhet tycker inte att man behöver dra alla principer till sin spets och in absurdum, för mig är det helt ok med blått till pojkar och rosa till flickor om föräldrarna vill ha det så. När barnen växer upp måste de däremot få välja själva.

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

 

 

 

14 reaktioner till “Början på någonting nytt (44/365)

 1. Slut på bebisproduktionen i den här bekantskapskretsen så någon baby shower lär jag aldrig få uppleva ;). Ser fint ut och alla anledningar att träffas är bra anledningar 👍🏻.

  Gilla

 2. Så kul med bebisar! Baby shower fanns inte när mina kids var på gång. Är lite ambivalent till alla dessa traditioner som vi lånar från USA men det fina är ju att man får göra precis som man vill och känner för! :)

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror att det är väldigt nytt i Sverige. Jag försökte få ett svar från tjejerna som var med och som antingen nyligen fått barn eller skall få snart, och de trodde att det blivit mer vanligt här de senaste två-tre åren. Jag visste inte vad jag skulle kunna förvänta mig som bjuden till en Baby Shower, men det blev jättetrevligt med fika och prat om barn och småbarnstid och en hel del annat också.

   Gillad av 1 person

 3. Så fina bilder från Baby shower, det är ett nytt fenomen för mig med, har aldrig varit på någon……synd att det blir så stereotyp med färgerna….men det finns väl en mening med det för att vi i vårt huvud ska kunna se vilken kön det är….vi är tyvärr lite styrda av färger….

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det blir väldigt stereotypt. Men jag kände att jag inte ville göra någon jämlikhetsmarkering när jag var inbjuden, så jag bidrog också med blå dekorationer och fika som gick i blått.

   Gillad av 1 person

 4. Hahaha! Har själv aldrig varit på en baby shower. Å i ditt fall kan jag bara säga att det då var en himla tur att kusinen som kommer att födas i april inte är en tjej. Då hade ju allt varit rosa. Å denna färg avskyr jag. Blått gillar jag däremot.

  ”Old habits die hard” säger man ju, och ditt inlägg bekräftar det verkligen. Har aldrig förstått det där med rosa för tjejer och blått för killar. Tycker nästan att det är ”könsdiskriminerande”. Jag menar det finns ju hur många roliga färger som helst att klä bebisar i. Polarn & Pyret är ett exempel på att inte allt är rosa och blått.

  Å ”problemet” är ju att om föräldrarna klär barnen i dessa färger från början, vilket de flesta tyvärr gör, så anammar barnen ju färgvalet. Nej usch!

  Det var också en himla tur att dina otroligt fina bilder ser lite turkosa ut på min skärm. Då slipper jag reta mig åt dessa könsdiskriminerande färger;-)

  PS. Tur att jag inte har barn, för de hade nog blivit ”mobbade” på grund av klädernas färgval gjort av mig och min man;-) DS.

  Gillad av 1 person

  1. Det roliga är att den blivande mammans favoritfärg är blå :) Och kläderna som bebisen fick var inte ljusblå utan gröna, bruna, svart-vita och allt annat än just ljusblå. Och apropå färgerna på baby showern så var de faktiskt turkosa, och inte ljusblå :)

   Gilla

 5. Så roligt med nyfödda små varelser i familjen! Den där baby showern ser verkligen genomtänkt ut med mycket vackra dekorationer. Jag har aldrig varit på någon själv och jag fattar inte riktigt vad man gör men det ser trevligt ut :-).

  Gillad av 1 person

  1. Det var min första baby shower, och jag visste inte heller vad jag kunde förvänta mig. Men det blev så trevligt! Spännande samtal och gott fika, men jag fick rejäl pulshöjning av sockerchocken ;)

   Gillad av 1 person

 6. Kul med början på något nytt. Och ett nytt bar äe ju ett tydligt exempel. Vad gäller färger så har jag inte direkt funderat på det, annat än att jag vet att rosa brukar man inte ha till pojkar. Men verför inte.
  Bady Shower förstår jag inte vitsen med. Men å andra sidan är jag ju gammal…. Heller en fest när barnet är fött.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, så tänkte jag först också, och dessutom litet läskigt att fira ett barn som inte är fött än, vad som helst kan ju hända. Å andra sidan är det trevligt med en anledning att träffas och umgås 🙂 Det där med åldrar och skillnader i hur man tänker blev så uppenbart på baby showern när vi var från 27 till runt 70. Erfarenhet och olika törnar i livet lyste igenom hos dem som var litet äldre. Men charmigt med den yngre generationen, och jag känner igen mig i hur jag själv var. Och inser att jag inte är så längre 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.