Reaböcker och några till

Så många spännande och intressanta böcker att se fram emot att läsa. De flesta kostade 29 kronor eller 59 kronor, och det är ju makalöst prisvärt.

Några böcker följde med av bara farten, som boken om källkritik; Larmrapporten av Emma Frans, som är forskare vid Karolinska institutet och vetenskapsskribent. Emma Frans är också en av de journalister, forskare och experter som skrivit Varning för mat. De reder ut hur mat gick från att vara något livsnödvändigt till att betraktas som något potentiellt livsfarligt. Det låter högaktuellt och väldigt intressant tycker jag.

I framkant ligger boken Stockholm: då och nu uppslagen. Den kommer att bli min lunchläsning!

Ni kommer att få se och läsa mer om alla böckerna här i bloggen framöver, men först på tur står ett inlägg om en fantastisk roman skriven av en Augustprisvinnare. Det är en bok som skildrar ett svenskt samhälle i förändring, en förändring som man knappt kan föreställa sig men som sker just nu. Det är en bok om vänskap, kärlek, vanmakt, ångest och rädsla och hur man anpassar sig till det som sker. Den är oförglömlig. Strax mer om den!

 

2 reaktioner till “Reaböcker och några till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.